„Мекдоналдс“ саветује своје запослене: Немојте да једете наше бургере и помфрит


На интерној-интернет страници "Мекрисорс" препоручује се радницима да избегавају да једу своје производе због опасности по здравље
На интерној-интернет страници „Мекрисорс“ препоручује се радницима да избегавају да једу своје производе због опасности по здравље

Ланац америчких ресторана брзе хране „Мекдоналдс“ изнео је чудну препоруку својим радницима на интернет-страници, а то је да не једу бургере и помфрит, јер нису здрави.

На интерној-интернет страници „Мекрисорс“, намењеној за запослене у „Мекдоналдсу“, која је и раније давала чудне савете – као, на пример, како саставити крај са крајем ако радите за сатницу од 7,25 долара, сада се препоручује радницима да избегавају да једу своје производе због опасности по здравље.

Како би илустровали разлику између „нездравог“ и „здравијег“ на интернет-страници је постављена слика типичног „Мекдоналдсовог“ оброка и оброка једног од њихових конкурената – фирме „Сабвеј“ – сендвича са салатом и чашом воде.

Својим радницима саветују да једу здраво код конкуренције у Сабвеју, а обичном свету продају своје, нездраве производе
Својим радницима саветују да једу здраво код конкуренције у Сабвеју, а обичном свету продају своје, нездраве производе

Брза храна је брза, разумне цене и нуди алтернативу домаћој кухињи. Погодна је и економски је прихватљива за брз ритам живота, има веома много калорија, масноће, шећера и соли, чиме су људи изложени ризику од гојазности„, истиче се на страници.

На страници се саветује да, уместо конзумације бургера са сиром и помфритом, треба да се једе на местима са понудом „разних салата, супа и поврћа да би се задржало добро здравље“.

Извор: Срна, Блиц, Магацин


Напиши коментар