Британски амбасадор у Приштини: Косово и Србија ће се у Бриселу суочити са тешким изазовима


Британски амбасадор на Косову Јан Клиф
Британски амбасадор на Косову Јан Клиф

Британски амбасадор на Косову, Јан Клиф, каже да ће оснивање Удружења српских општина на северу Митровице бити тежак задатак.

Клиф је рекао да ће ова тема бити на дневном реду на следећем састанку заменика премијера* Тачија и српског премијера Вучића. Састанак ће бити одржан 9. фебруара.

Клиф је изнео ове коментаре на састанку одржаном у уторак увече у Призрену са старешином српске цркве, владиком Теодосијем Шибалићем.

Према Клифу, стране ће у Бриселу разговарати о стварању Удружења српских општина и судова на северу.

У међувремену, додао је британски амбасадор, водиће се и разговори о телекомуникацијама и енергетици, у којима је, према њему,  „компромис близу“.

Амбасадор Клиф је такође рекао да ће његова влада помоћи у повратку Срба на Косово. „Са владиком Теодосијем смо разговарали о повратку Срба на Косово“, рекао је он.

Према Клифу, да би се тако нешто десило, мора се наћи решење како и где ће Срби радити и живети.

„Сви знамо да је економска ситуација на Косову тешка, а незапосленост висока. 2015.  ће бити тешка за све, и у економском и политичком погледу“, рекао је амбасадор Клиф. / ИБНА /

_____________________________
* Уредништво портала Магацин  не сматра ратног злочинца Тачија за заменика премијера, ни Републику Косово за државу, али вам вест преносимо аутентичну какву је даје извор

Извор: Kosovo and Serbia will face difficult challenges in Brussels | Independent Balkan News Agency

Превод: Ћирилизовано за Магацин – национални портал


Напиши коментар