Хрватска председница копира идеје творца усташтва


kolinda i bajden
Уз малу помоћ пријатеља…

Најновија скандалозна изјава Колинде Грабар Китаровић да су сви Срби у Хрватској у ствари Хрвати шокирала је јавност у Србији.

Међутим, ако се анализирају њене речи, не може се побећи утиску да је нова хрватска председница само поновила идеје оца модерног хрватског национализма и духовног творца усташког покрета Анте Старчевића из XIX века!

Теза да су „сви Срби у Хрватској Хрвати“ није новијег датума.

Понављали су је готово сви хрватски националисти задњих век и по, а њен творац је Анте Старчевић, оснивач Хрватске странке права, екстремне националистичке партије из XIX века која је у највећој мери утицала на Анту Павелића и остале идеологе усташтва. Старчевићева странка је осмислила концепцију „хрватског државног права“, по којој Хрвати као народ имају неотуђиво право на све земље које су било када у историји биле под влашћу хрватских владара.

Дневно.хр: Колинда Грабар Китаровић је чланица ‘масонске ложе’ на челу с Рокфелером!

Колинда Грабар Китаровић, главни је секретар НАТО-а за јавну дипломатију и активна је чланица масонске трилатералне комисије (The Trilateral Comission) која се налази на самом врху Новог светског поретка(Комитет 300) уз групу Билдерберг, а коју је основао 1973. године Дејвид Рокфелер, један од најбогатијих људи на свету, јавно признати масон и како многи кажу, кројач судбине сваког човека на планети. Колиндину укљученост у ову групу можете проверити на овом линку.

Посебно је „пикирана“ Босна и Херцеговина, а чињеницу да тамо, као и у многим деловима Хрватске, Славоније и Далмације сами Хрвати чине мањину, Старчевић једноставно није признавао. По овом екстремном националистичком хрватском идеологу сви људи који живе на територијама обухваћене хрватским државним правом су једноставно Хрвати, односно припадници тзв. „хрватске политичке националности“.

Ту је убрајао босанске муслимане, Јевреје и посебно Србе, којима је Старчевић негирао сваку етничку посебност и просто их називао „православни Хрвати“!

Предлог Магацин-а:

Страно „тело“ у хрватском корпусу
Франковачка идеологија од Анте Старчевића до данас

Да ли је ово следећа теза Колинде Грабар Китаровић остаје тек да се види…

Извор: Телеграф, Разни извори
Приредио: Магацин


Напиши коментар