Патриотски блок Србије договорио принципе деловања

Демократска странка Србије, покрет „Двери“ и група интелектуалаца договорили су зајединичке принципе који ће бити окосница за окупљање „патриотског блока“ у Србији. Фото: Санда рашковић Ивић (ДСС) и Бошко Обрадовић (Двери)

У декларацији су наведени принципи успостављања Србије као демократске и правне државе, промена економске политике, одлучно противљење даљим евроинтеграцијама и успостављање српских интеграција са Републиком Српском, као и спречавање уласка Србије у НАТО, преносе „Вечерње новости“.

Међу заједничким принципима су и одбрана Устава Србије, чврсто повезивање са Русијом и свим другим пријатељским земљама, те установљавање дугорочно одрживог концепта економског патриотизма.

ДСС, Двери и група интелектуалаца су против распродаје државних јавних предузећа и природних ресурса, за вођење културне политике која има за циљ снажење националног идентитета српског народа, те за провођење системске, неселективне и институционализоване борбе против корупције и за смену републичке и покрајинске власти.

Потписивање тог програмског документа, како се наводи, предвиђено је ове недеље и представљаће симболичан почетак заједничког политичког деловања новог опозиционог савеза.

Извор: Мондо

Напиши коментар