Косово и Метохија: Оскрнављена два српска гробља


Оскрнављено српско православно гробље у селу Крушевац , које се налази на око седам километара од Обилића у правцу Косово Поља
Оскрнављено српско православно гробље у селу Крушевац , које се налази на око седам километара од Обилића у правцу Косово Поља

Српско православно гробље у селу Крушевац , које се налази на око седам километара од Обилића у правцу Косово Поља, оскрнављено је од стране непознатих вандала. Споменици су порушени и уништени у ватри. Наиме, претходно је на православне споменике бацано смеће и разне отпадне сировине као што су пластика и гума и накнадно је све то запаљено.

На фотографијама које поседује Епархија рашко-призренска и на основу извештаја свештеника са терена види се да су споменици у потпуности уништени.

groblje kosovo metohija krusevac1

Поводом овог најновијег скрнавњега гробља у селу Крушевац, општина Обилић, Епархија Рашко-призренска изражава најоштрију осуду уз дубоко жаљење што се наставља скрнављење српских православних гробаља на Косову и Метохији.

Оскрњављено је и православно гробље у селу Доњи Ливоч надомак Гњилана, где су непонати починиоци оскрнавили и раскопали гроб Градимира Милосављевића сахрањеног још 1998. године, јавила је РТВ Пулс.

На том гробљу сви надгробни споменици су порушени још 1999. године након доласка међународних снага на Космет, а гробље је потпуно напуштено и зарасло у коров.

Иначе, у Доњем Ливочу до 1999. године живело је 15 српских породица са око стотинак чланова. Данас у селу живе само Албанци.

Све српске куће су порушене а за тај злочин још нико није одговарао, преноси РТВ Пулс.

Предлог Магацин-а:

Оскрнављено православно гробље у Пећи – пример „НАТО демократије“ (Видео)

Извор: Епархија рашко-призренска, Новости
Фото: Епархија рашко-призренска


Напиши коментар