Пуси Рајот Нуланд

Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Све је вiше знакова да су Меркелова и Оланд радили иза леђа Американаца, када су прошле недеље отпутовали у Москву, да покушају да се постигне договор између зараћених страна.

На састанку иза затворених врата на 51.међународној конференцији о безбедности у Минхену, Нуландова је сикнула да се треба борити:

Шпигл је састанак иза затворених врата на конференцији о безбедности у Минхену пре недељу дана, између помоћника америчког државног секретара Викторије Нуланд и „можда двадесетак америчких дипломата и сенатора“, описао на основу информација добијених од наводно анонимног извора, такође датих и новинама Билд. Нуландова је издала инструкцију „да се треба борити против Европљана“ по питању наоружавања Украјине, да би се ова тукла с Русијом. Извор ју је описао као „огорчену“ када је говорила о састанку немачког канцелара Меркелове и француског председника Оланда са руским председником Путином, да су падали изрази као „Меркелкино московско ђубре“ и „московска срања“, и поздравила је што је сенатор за Урсулу фон дер Лејен, немачког министра одбране, рекао да је министар дефетизма (енгл. игра речи: Defense Minister, Defeatism Minister – прим. прев.).“ – [larouchepub.com] – Der Spiegel: ‘In the Crisis, Nuland Herself has Become the Problem’

Претпостављамо да је „министар дефетизма“ уместо “cheese-eating surrender monkey“ („мајмуни што ждеру сир и стално се предају“ – израз је, за Французе, сковао Кен Килер, један од сценариста „Симпсонових“ – прим. прев:), а Вилијам Енгдал је добро приметио да су Меркелова и Оланд починили инсубординацију. Што је добар знак. А сад, Франсоа, слушалицу у руке, назови луку Сен Назер и нареди да носачи хеликоптера заплове пут Санкт Петерсбурга. Да то чудовиште пукне од муке. Нуландовој не треба смрдљиви мир, она хоће велики сукоб са Русијом.

Негде на југу Холандије
Негде на југу Холандије

Ћирилизовано: Помоћник државног секретара САД, Викторија Нуланд, ових дана распирује мир по Закавказју: Assistant Secretary for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland Travel to Azerbaijan, Georgia, and Armenia

Извор: Deep Resource
Превео и приредио:Александар Јовановић –  Ћирилизовано

Напиши коментар