Сорош купио Имлек, Бамби, Књаз Милош, а сада „мерка“ Галенику!

Сорошев рецепт који ради: Финансирај урушавање држе и њених институција, а онда купуј профитабилна предузећа по багателним ценама
Сорошев рецепт који ради: Финансирај урушавање држе и њених институција, а онда купуј профитабилна предузећа по багателним ценама

Амерички бизнисмен и милијардер мађарског порекла Џорџ Сорош, који је пре пар недеља купио Дењуб фудс групу, у чијем власништву су Имлек, Бамби, Књаз Милош и суботичка млекара, заинтересован је и за приватизацију Галенике, пише лист „Данас“.

Он је преко свог фонда Quantum strategic partners LTD, још у октобру, када је Агенција за приватизацију објавила да ће приватизовати 502 предузећа у већинском или стопостотном државном власништву, послао писмо о заинтересованости.

Иначе, за Галенику се, како пише „Данас“ пријавило укупно 15 потенцијалних купаца.

Међу послатим писмима о намерама налази се и неколико великих играча у фармацеутској индустрији. Један од Сорошових фондова створио је и значајног регионалног кабловског и Интернет оператера СББ. Иако се чинило да се овај милијардер повлачи из послова у Србији, јер је 2013. продао СББ и удео у Б92, застој је трајао кратко.

Већ прошле године ушао је у преговоре са Дењуб групом и успешно их окончао, подсећа „Данас“.

Интересовање које је показао за Галенику, за сада још не значи да ће ући у преговоре са српским властима, јер одлука о методи приватизације и условима још није донета.

У прилог неизвесности иде и чињеница да се међу послатим писмима о намерама налази и неколико већих фармацеутских компанија.

Од укупног броја заинтересованих за српску државну фабрику лекова, пет је физичких лица, два из Србије и по једно из Канаде, Бугарске и БиХ, као и једна домаћа фирма – Гама систем, пише „Данас“.

Предлог Магацин-а:

Лице звери: Сорош
Социјалисти који се куну у Сороша, да ти се душа заледи
Сорошеви пипци у Србији

Извор: Танјуг

 

Напиши коментар