Теорије завере


teorije zavere 1

Проблем теоретичара завера је што површно и без анализирања скакчу са теме на тему тако кријући своје незнање повезивањем насумичних ствари, што се зове манипулација чињеницама. Наравно они ће одговорити да је систем школства испирање мозгова и историју пишу победници, што је наравно тачно, али ипак какав год да је факултет он даје ширину и основу у разматрању нових проблема, као што је модерно робовласништво, док теорије завере само набрајају најчешће неповезиве чињенице.

На пример, у САД-у постоји појас југоисточних држава који се зове Bible Belt  (Појас Библије) : Флорида, (изузимајући Miami, Tampa and South Florida), Alabama, Tennessee, Kentucky, Georgia, North and South Carolina i Virginia у којима је највећа концентрација верника, од протестаната, евангелиста до хришћана, у поређењу са остатком САД-а.

Међутим додавањем још неких чињеница које су наравно проверљиве налазимо да у том региону има највише развода[1] , највише сексуално преносивих болести[2] , најмања примања[3] и највећа гојазност[4] када се пореди са остатком САД-а[5] . Даљом манипулацијом можемо довести све ове чињенице у везу једне са другом потпуно не кршећи никакве логичке судове, на пример, црква може бити крива јер су људи гојазни, или највише полно преносивих болести је последица развода, или не завршавање колеџа условљава мања примања. И свака од ових изјава је логички тачна, али и даље не знамо право стање и целокупну слику у том региону САД-а. Тако је и са теоријама завере.

Теорије завере користе исти такав силогизам током својих закључивања а закључак приче ће сваком површном читаоцу деловати уверљиво. Тако имамо реално постојање HAARP-а у Барајеву и знамо да је војни пројекат САД-а, али заправо не знамо његову праву сврху, хуманитарна није сигурно. Затим голим оком видимо кемтрејлове, значи небо се

Chemtrails: Запрашивање са неба
Chemtrails: Запрашивање са неба

запрашује, да ли то служи за довођење кише или тровањем масе то је све нагађање (Предлог Магацин-а: „Шок за скептике: И НАСА признала chemtrails запрашивање човечанства“). Затим ту су вакцине које такође нико од родитеља или нас не можемо да проверимо шта садрже, нико нема медицинску лабораторију кући, па онда економски програм Шок Доктрине или богатих удружења којима нема краја у набрајању, као да се сваки дан смишља ново име за већ исте људе који владају светом из сенке или се ротирају по највишим државним функцијама. Све те претпоставке доводе до стварање бајки и даље мистификације како смо поробљени а не разлучивању лажи од истине и наравно решењу кризе у којој се свет налази. И можда чак те теорије о богаташкој супер надмоћи стварају управо богаташи, ширећи лажи да су они надљуди, аријевска раса, дуговечнији и јачи плашећи масе, плус што мање знамо о нечему више га се плашимо.

Једини начин сазнавања истине код теоретичара завере је кад изађе whistleblower у јавност и обзнани како је нпр. банка HSBC криминално и неетички пословала, али правог сазнања осим тог не може да постоји, а у недостатку реалних прича онда се измишљају модерни интернет митови. Масони нису на интернету настали, али су се тамо популарисали јер мало ко је куповао књиге о њима или био изложен причама о њима, док сада сваки корисних фејсбука може сасвим случајно да види шерован пост грба Ротшилда и да се запита ко су они, шта раде и чиме се баве, али нажалост само то. Право сазнање о њиховим активностима знају само они и зато убијају сваког инсајдера који се отргне контроли као Gari Veb[6] који је објавио своје новинарско истраживање како ЦИА заправо дилује дрогу и у дилу је са јужноамеричким нарко картелима или до последњег случаја када је новинар New York Times-a David Carr[7] (58) мистериозно умро само неколико сати после интервјуа са Едвардом Сноуденом.

Дакле, светом заиста владају богаташи из сенке на бескрајно манипулативне начине, уценом и силом, али нагађања која се промовишу преко интернета кроз разне теорије од рептила до тога да они живе хиљаду година све више постају бесмислени урбано дигитални митови. Изгледа да слобода говора понекад може узроковати само стварање буке и даљем уништавању мисли а не контсруктиван дијалог и промовисање решења.

За Магацин: Ђорђе Штефан, Дипломирани Менаџер у медијима на универзитету Мегатренд

________________________

[1] http://www.ncpa.org/sub/dpd/index.php?Article_ID=10961
[2] http://www.medicaldaily.com/std-hotspots-america-which-states-are-most-affected-chlamydia-gonorrhea-and-aids-270761
[3] http://www.dailykos.com/story/2014/07/02/1311236/-The-South-is-America-s-poverty-belt-and-Republicans-want-to-make-all-of-America-more-like-the-South
[4] http://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html
[5] http://liberapedia.wikia.com/wiki/Bible_Belt#cite_note-13 
[6] http://www.blic.rs/Riznica/Istorije/531681/MRACNI-SAVEZ-Prica-o-novinaru-koji-je-saznao-previse-i-zbog-toga-platio-preskupu-cenu
[7] https://www.intellihub.com/new-york-times-columnist-drops-dead-newsroom-just-interviewing-nsa-whistleblower-edward-snowden/


Напиши коментар