Житарица просо – Руски лек против камена у бубрегу


zitarica-proso

Житарица просо је једноставно и заиста чудесно средство за лечење болести бубрега. Многи тврде да им је просо помогао да забораве на проблеме с бубрезима. У народној медицини се користи као природни лек за лечење уролитијазе (стварање камена у мокраћи и уринарном тракту).

Ефикасно чисти бубреге, елиминише песак и слуз, уклања ситно камење из бубрега и бешике, помаже код женских болести и лечи циститис.

Иначе, просо је једна од најпознатијих житарица која поседује високу хранљиву вредност и лековита својства. Испробајте овај чудесан и делотворан рецепт руске народне медицине који ће вам помоћи у чишћењу бубрега, излучивању слузи, песка и ситног камења

Рецепт за уклањање камена из бубрега: Увече једну чашу (200 грама) проса исперите у топлој води. Наспите просо у већу теглу (од 3 литра) и прелијте 2/3 тегле врућом прокуваном водом. Поклопите, добро промућкајте, умотајте у нешто топло и оставите да преноћи. Ујутру поново промућкајте. Приметићете белу мутну течност у тегли. То је ваш лек.

Излијте ту течност из тегле у други суд. Пијте у току дана без ограничења, у било којој количини, кад год пожелите.

Просо немојте да баците. Скувајте здраву кашу коју можете да поједете за доручак (1 чаша проса, 3 чаше воде, кува се 15-ак минута).

Увече припремите нову порцију за сутрадан, по истом поступку. Ово треба пити 10-15 дана. Након тога камен ће да се растопи и изаћи ће заједно с урином, а бубрези су очишћени од песка, слузи и камења. Елиминисана је упала, обновљено је ткиво бубрега и органа уринарног тракта.

Ова житарица је приступачна свакоме. Није скупа, можете је пронаћи у свим радњама здраве хране. Увођењем проса у своју исхрану допринећете здрављу својих бубрега. Превенција је то о чему је неопходно мислити, јер ће ваш организам избећи потенцијалне болести и чистићете га на природан начин.

Извор: БКТВ


Напиши коментар