Хоће ли Кандићка и после Јахјагине ленте и даље да буде некакав друштвени фактор у овој слуђеној земљи?


Додуше, Кандићева је примала одликовања и од српских родољуба. Током протеста због самопроглашене „независности“ Косова и Метохије.
Кандићева је примала одликовања и од српских родољуба. Током протеста због самопроглашене „независности“ Косова и Метохије.

Наташа Кандић вратила се на место где су јој оног 17. фебруара кануле радоснице. Те 2008. била је међу свечаним званицама када су Змија Тачи и пресвучени ОВК терористи прогласили независност Косова.

Лажна хуманитарка добила је орден од лажне државе. Знамење у част комадања Србије. На груди маћехе Срба Атифете Јахјага прикачила је „Мајку Терезу“.

Но, ово је више прича о нама него о њој. Овај текст вероватно иде пред дуге цеви стрељачког вода „боље Србије“. И нека. Ионако су напуњене отужним барутом званим говор мржње.

Јавно питање: хоће ли Кандићка и после Јахјагине ленте и даље да буде некакав друштвени фактор у овој слуђеној земљи? Јесу ли је приштински слављенички пољупци, тог несрећног 17. фебруара, квалификовали за ударне термине на јавном сервису? Или је минутажу заслужила шамарањем старца Николе Поповића, избеглог из Пећи?

Напомена Магацин-а:

Преносимо и један коментар читатељке странице која је извор текста:

Нина Јерковић: Последњи захтев за улазак Србије у Европску унију биће да Наташа Кандић буде председник Србије а Соња Бисерко премијер…

Можда се извила у морални стуб Србије измишљеном причом да је председник Томислав Николић убијао цивиле у Антину? Или клеветничком паљбом на начелника Генералштаба Љубишу Диковића, којег други пут за последње три године оптужује за наводне ратне злочине на КиМ? Или отвореним срозавањем Владимира Вукчевића, само зато што је рекао да Тужилаштво нема доказе против генерала Момира Стојановића?

Ништа од овога, али и оног што ће засигурно доћи, неће свргнути „правдољубиву“ фондовку са трона врховног кадије. Јер, она нам је насушна за дневну мазохистичку дозу аутошовинизма. Побогу, ко би нам боље од ње подвикнуо да смо ништарије и крвници, искључиво одговорни за сопствену пропаст? Ако би она нестала са екрана, ишчезло би и наше огледало. Зарђао би прототип новог Србина, по шеми постмодерне нирнбершке катарзе. А Наташа то одлично ради. За медаљу!

Предлог Магацин-а:

Полицајци и клеветници славе: Јахјага “одликовала“ Наташу Кандић
Сасвим лично о феномену аутошовинизма
Аутошовинизам – српско проклетство
Невладине организације као фактор унутрашњег разарања државе
Семе зла

Аутор: Милан Бабовић
Извор: Новости

Србине, Српкињо, шта ти кажеш на ово? Реци слободно… кад већ Влада Србије не сме.


Напиши коментар