Американци су предебели да би ратовали


Дијабетес, опасност од срчаног удара и незадовољство физичким изгледом нису више главна брига гојазних Американаца. Највећи страх који имају је да у будућности неће моћи да бране своју државу зато што ће већина становника имати проблем са гојазношћу.

gojazni debeli 1336476639 159118 Американци су предебели да би ратовали

За пет година ће толико младих Американаца имати прекомерну тежину да војска више неће моћи да регрутује нове кандидате јер једноставно неће имати кога.

Овај за Американце алармантан податак изнео је генерал Ален Батшелет, главнокомандујући у Регрутном сектору америчке војске.

– Гојазност је постала питање националне безбедности, и проблем који се мора некако решити – изјавио је за ЦНН Батшелет.

Он сматра да је од 195 хиљада младих мушкараца и жена који су се у последњем кругу пријавили за војску само њих 72 хиљаде квалификовано. Неки нису испунили услове због криминалне прошлости, мањка образовања, тетоважа, док је 10 процената одбијено због прекомерне килаже.

– Гојазност је највећи проблем у САД зато што тај тренд иде у погрешном правцу. Сматрамо да ће до 2020. године чак половина становништва наше државе имати проблем са килажом, што значи да ће од 10 пијављених свега двоје испунити услов за војску. То је тужна будућност која чека нашу нацију – каже генерал, критикујући америчко друштво без длаке на језику.

514786_sad-gojaznost-ap_ff

Извор: Блиц / ИН4С


Напиши коментар