Београд: Приложничка акција прикупљања помоћи за српску децу са КиМ и Новорусије на Калемегдану


vaskrsnja-priloznicka-akcija-1Васкршња приложничка акција прикупљања помоћи за децу са Косова и Метохије, Новорусије и српским породицама са више деце одржана је на Лазареву суботу, 4. априла, у организацији удружења „Православне породице“ и Српског удружења „Ћирилица“ Београд. Акција је спроведена на Горњем граду Калемегданске тврђаве и у околини храма Св. безсребреника Козме и Дамјана, уз благослов старешине храма.

Припреми и спровођењу присуствовало је више од двадесеторо деце из неколико породица, и још шеснаест који су учествовали у пратњи родитеља.

По одбитку трошкова, преостало је приложених 53.000 динара и 360 евра.

Како су од почетка биле установљене три намене, прилози су подељени на три слична дела у износима приближним противвредности од 270 евра – први део је уручен старешини Светотројичког подворја РПЦ са молбом да стигне до деце у ратом захваћеном подручју Новорусије, други, намењен деци са КиМ је у договору са „Косовским огњиштем“ подељен на четири многодетне породице, док је трећи део подељен трима овдашњим многодетним породицама.

Благодарење и молебан за приложнике, кориснике и учеснике ове акције биће одржан у храму Св. безсребреника Козме и Дамјана, 26. априла, после недељне литургије у 9 ч.

Материјали о уручењу и расподели прилога се очекују ускоро.

top1

Српско удружење „Ћирилица“ Београд

Извор: НСПМ


Напиши коментар