Најбољи панчевачки основци путују у Санкт Петербург


Санкт Петербург – руски Версај
Санкт Петербург – руски Версај

Панчевачки основци јуче су имали прилику да покажу своје знање о руској култури, историји, географији и књижевности, а најбољи међу њима отпутоваће током летњег распуста у Санкт Петербург.

Такмичење из познавања историје и културе Русије одржава се у основним школама у Панчеву. Програм организује компанија „Руске железнице“, уз подршку амбасаде Руске Федерације у Србији.

Ученици старијих разреда 19 панчевачких основних школа одговарају на 17 питања посвећених историји, књижевности и географији Русије, а резултати ће бити саопштени вечерас. Од победника такмичења биће формирана група која ће за време летњег распуста посетити Санкt Петербург, рекла је за радио Спутњик представница за медије „Руских железница“ Јана Балузина.

„Санкт Петербург, северна престоница Русије, један је од најлепших градова наше земље. Деца ће обићи санктпетербуршке музеје и дворце, посетиће Дечју железничку пругу и железнички музеј“, навела је Балузина.

Предлог Магацин-а:

Санкт Петербург посматран са висине (фото)

Према њеним речима, подршка образовним установама Србије део је хуманитарног програма који реализују „Руске железнице“ у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије.

Компанија је, у склопу тог програма, помогла и основној школи „Васа Живковић“, коју је реновирала и снабдела неопходном опремом.

Балузина је подсетила да је прошле јесени на иницијативу „Руских железница“ српског огранка „Међународног фонда јединства православних народа“ и часописа „Светосавско звонце“ организован дечји уметнички конкурс „Воз жеља“, у којем је учествовало више од 600 школа и вртића.

Предлог Магацин-а:

Руске железнице планирају помоћ школама у Србији
Руске државне железнице поред пруга у Србији обнављају и школе

Извор: Восток


Напиши коментар