Николићева саветница оптужује Зорану Михајловић за нападе


srb1442014Саветница председника Србије Станислава Пак Станковић оптужила је данас министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић за медијске нападе на председника државе Томислава Николића.

Саветница председника Николића оценила је за Радио-телевизију Војводине да министарка Михајловић „то ради“ без знања премијера Aлександра Вучића, „јер је њен циљ позиција премијера или председника државе“.

Пак Станковић је навела да се напад односи на медијске написе у вези са инцидентом када је принудно слетео авионом којим је Николић летео за Ватикан, али и на министаркине изјаве поводом одлуке шефа државе о учесћу Војске Србије на паради у Москви.

„Како је могуће да се информација о проливању кафе појави у јавности кад пилоти не смеју да је износе 72 сата. Aли, то је брзо изашло у јавност. Коме је у интересу и ко је то пласирао? Aко је информација процурела из Директората, где је директор којег је поставила министарка саобраћаја Зорана Михајловић… Грађанима је јасно ко стоји иза напада на председника Републике са циљем да Влада и председник падну“, казала је Николићева саветница.

Она је оценила да је циљ те информације био да се минимизира инцидент са авионом и да се дискредитује председник.

Пак Станковић демантовала је информације да је „фалкон“ којим се превозио председник исправан, наводећи да је тај авион тренутно на ремонту у Бриселу, „јер се на пробном лету испоставило да је у питању озбиљан квар“.

„Госпођа Михајловић се бави свим и свачим у овој земљи. Она преиспитује и одлуку председника о учешћу на паради у Русији. Да ли један министар то треба да преиспитује?“, упитала је она. Навела је и да је учешће на паради у Москви морална обавеза Србије према Русији, те да у том погледу неће бити никаквих реперкусија по процес евроинтеграција земље.

Саветница председника оценила је и да „та министарка нема ни један резултат“, док је председник Србије непосредно изабран на изборима. Пак је казала да су медији одговорни, јер су морали да провере информације које пласирају, али, како је навела, њихова одговорност није кључна јер су „медији ту само инструмент“.

На питање очекује ли реакцију премијера Aлександра Вучића у том погледу, она је рекла да су премијер и председник државници који се баве озбиљним питањима и да не очекује да се баве таблоидима. Пак Станковић је указала да већ годину дана председника Николића константно нападају три таблоида, именујући Блиц, Курир и Aло.

Додала је да се због тога обраћала и Савету за штампу, али да тај Савет „доноси одлуке на компликован начин и интересна група може да блокира неке одлуке“. Саветница председника изјавила је и да ће се Николић одазвати судском позиву у процесу који се води за убиство новинара Славка Ћурувије, уколико такав позив добије.

Она је одбацила било какву одговорност председника за то што Србија нема амбасадоре у бројним земљама, наводећи да одлуку о њиховом постављању није могао донети јер за то није добио добио предлог из Владе Србије. „Питајте Владу, не знам зашто није добио“, казала је она, додајући да је пре месец дана шеф државе поручио да очекује списак са предлозима.

Извор: 021


Напиши коментар