Обука намесничког режима: Камеронова саветница „тренира“ српске министре


Еми Лосон, шеф прес службе британског премијера Давида Камерона, одржала је недавно у Београду предавање и тренинг за министре и њихове саветнике за медије, каже за „Блиц” саветница премијера за медије Сузана Васиљевић.

Како формирати јавно мњење: Предавање Еми Лосон

На састанку су били министри Никола Селаковић, Жељко Сертић, Кори Удовички,Небојша Стефанович, Златибор Лончар и Велимир Илић. Пре неколико месеци, министрима и њиховим савеницима предавање су одржали и бивши премијер Велике Британије Тони Блер и његов саветник за медије Aлистер Кембел.

– Еми Лосон је говорила о искуствима прес службе британске владе, комуникацији у кризним тренуцима, презентацији владе на друштвеним мрежама и улози друштвених мрежа у формирању јавног мњења. Говорила је и о улози ПР-а у кабинетима министара, стратегији комуникације и координацији комуникације међу министарствима. Представила је и рад прес службе британске владе и премијера Дејвида Камерона – каже Васиљевићева.

Она додаје да је гостовање Еми Лосон подржала влада Велике Британије у жељи да унапреди комуникацију а с намером да настави сарадњу са прес службама других европских влада.

Учили из искуства Британаца: Министри на предавању

Ејми Лосон каже за „Блиц” да је њена посета била део „ширег програма размене знања са земљама у Европи”.

– У Великој Британији смо преполовили трошкове владиних комуникација. То смо постигли док смо, задржавајући исти ниво ефикасности у информисању о владиној политици, спровели кампању измене понашања за унапређење живота и за боље јавне услуге. Многе од лекција које смо научили о координацији комуникација унутар владе водећи рачуна о новцу пореских обвезника биће важне за сваку демократску државу – каже Еми Лосон.

Посету је организовала мрежа Европских директора комуникација која је основана у Великој Британији.

Извор: Блиц Онлине | Министри на обуци код Камеронове саветнице


Напиши коментар