Полицијска управа Панчево: Одлази Курта, долази Мурта


Нови начелник Полицијске управе у Панчеву биће Никола Поповац, човек који је већ одавно требало да буде у завору због кривичних дела које је починио, или на лечењу

nebojsa-stefanovic-tanjug
др Небојша Стефановић

Решењем министра унутрашњих послова Србије др Небојше Стефановића, начелник Полицијске управе (ПУ) Панчево Звездан Радојковић је враћен на место помоћника директора полиције, јавила је Aгенција Бета. Одлуци министра претходили су јавни протести и изливи незадовољства његовим радом. Нарочито криминалом којим се бавио. Радојковић је за помоћника директора полиције Милорада Вељовића, именован 2010. године, али је наставио да обавља и дужност начелника ПУ Панчево. Његовим повратком на место помоћника директора полиције, на место начелника полиције у Панчеву биће постављен Никола Поповац, човек који је доказани клептоман, рекеташ и насилник. У његовој радној биографији нема ништа осим кривичних дела и скандала које неко жели да прећути и сакрије.

Како је агенцији Бета рекао извор у полицији, на упражњено место начелника панчевачке полиције биће именован Никола Поповац, досадашњи помоћник начелника Полицијске управе за град Београд. Он је каријеру почео као полицијац у Белој Цркви, а пре одласка на службу у Београд, био је заменик начелника Одељења полиције у Панчеву.

Да ли ће доласком овог полицијског службеника за првог човека Полицијске управе у Панчеву вратити поверење у органе реда? Редакцији Магазина Таблоид достављен је “Извод из кретања у служби“ новог начелника Полицијске управе Панчева. Провером на терену, истраживачи Таблоида су добили потврду за већину навода из овог “извештаја“.

“Нови начелник панчевачке полиције, бивши командир ПС Бела Црква, а сада је помоћник градског секретара ПУ за град Београд. Његов кум је Младен Курибак генерал МУП-а, доскорашњи начелник Управе полиције МУП-а Србије.

Никола Поповац се заједно са Чигоја Стеваном, садашњим начелником Одељења полиције ПУ Панчево, пре доласка у полицију, налазио на Војној академији, међутим, вероватно од малих ногу Никола Поповац има болест која се зове ‘клептоманија’. Он је на Војној академији у Београду украо компјутер, што може да се провери код војних органа. Ту своју склоност је пренео и на полицију, где је радећи на руководећим местима долазио до повољних тренутака и узимао новац као и друге предмете, а с обзиром да је био старешина, његову канцеларију и њега, нико није контролисао.

Тако је у 2004. године, у згради ПУ Панчево нестало 250.000 динара, где су вршене контроле свих канцеларија, осим Николе Поповца. Не би се на њега ни сумњало, да исти није три пута хватан од стране обезбеђења (и то два пута у униформи , и једном у цивилу) у бившем Маxи Дисконту у Панчеву, у улици Војводе Радомира Путника, преко пута зграде Општинског суда у Панчеву, где иначе изнад тог Маxи Дисконта станује и Никола Поповац, .

Можда би се и раније завршило са овим клептоманом да није било његовог пријатеља са војне академије Стевана Чигоје, који је ове догађаје испеглао са радником обезбеђења Маxи Дисконта Ивковић Жељком, рекавши му да је Никола Поповац испробавао како ради обезбеђење, и да ли раде камере?! Ово је могао да потврди инспектор у ПУ Панчево Тони Радески, који је такође био на лицу места, али је несрећник трагично изгубио живот у Хрватској, при повратку за Панчево, када су му из непознатих разлога отказале кочнице на комбију!?

Радећи у полицијској станици у Белој Цркви као командир, Никола Поповац је заједно са тадашњим начелником ОУП-а Бела Црква Живковић Живком извршио кривично дело убиства мучењем и вешањем, где је у канцеларији Николе Поповца прво мучен, а затим га је Никола Поповац желећи од њега да извуче још нешто, ставио му каиш око врата, међутим, човек се оклизнуо о столицу, и обесио се.

Тај случај је заташкан, и приказан да се човек сам обесио у ходнику ОУП-а Бела Црква, док су Никола Поповац и Живковић Живко (сада у пензији – адвокат), пребачени у друге полицијске станице ( један од сведока је Хераковић Радојица из Беле Цркве, полицајац у пензији… ). Радећи у Белој Цркви Никола Поповац је крадене компјутере из касарне у Пожаревцу ( у периоду од 2001-2003 године ) пребацивао ватрогасним камионом из Беле Цркве у Ковин, код своје маме у стан у центру Ковина, на 4 спрату, а затим исте продавао.

Док је радио у Панчеву као командир ПС, преко Поповић Горана секторског оперативног радника на бувљој пијаци, од шибицара, кеглаша и џепароша узимао је одређену месечну суму новца, и упућивао оштећене да поднесу пријаве путем суда. Заузврат, када је постао начелник Управе полиције у ПУ Београд, он је Поповић Горана запослио у Одељењу полиције ПУ Београд…“.

У “извештају“ који нам је достављен, наводе се и друге “активности“ начелника ПУ Панчево Николе Поповца, али их до закључења овог броја нисмо могли проверити.

Аутор: мајор Горан Митровић

Извор: Таблоид


Напиши коментар