ТАНЈУГ на суду због „мобинга“ у заштити лика и дела Александра Вучића


Tanjug-300x150У Вишем суду у Београду данас ће бити одржано припремно рочиште по тужби Јасминке Коцијан против новинске агенције ТАНЈУГ, због злостављања на раду.

Претходна рочишта одлагана су због штрајка адвоката.

Адвокат Круна Савовић, која заступа новинарку, раније је УНС-у навела да је тужба поднета због злостављања на раду, тзв. мобинга, пошто је после коментара на приватном Фејсбук профилу Коцијан премештена на ниже радно место, додељено јој је више посла, а смањена плата.

Srbija02022014Коцијан је 5. фебруара 2014. године на друштвеној мрежи Фејсбук коментарисала акцију спасавања завејаних у Фекетићу у којој је учествовао премијер Александар Вучић, тада први потпредседник Владе Србије.

Коментар у ком је написала да Штаб за ванредне ситуације није дао Црвеном крсту да спасава завејане до доласка Вучића објавила је док је била на боловању. Могли су га видети новинаркини пријатељи на тој друштвеној мрежи, али се брзо проширио интернетом.

jasminkakocijan

Коцијан је раније рекла УНС-у да је недељу дана по објављивању коментара добила понуду послодавца за премештај на место „дистрибутера у деску“, чиме је изгубила уредничку позицију. Додала је да у Уговору о раду „не постоји клаузула о заштити конкуренције, као ни одредба о понашању на друштвеним мрежама“.

Коцијан је у Танјуг дошла у новембру 2012. године на место уредника Мултимедије.

Извор: УНС :: УНС вести :: ТАНЈУГ и Јасминка Коцијан од сутра на суду због “мобинга”


Напиши коментар