Убијен Саша Марковић, противник НАТО пакта у Црној Гори


Напомена: Можда ће у одговору на питање ко је убио Сашу Марковића помоћи и овај чланак: Да ли је убиство Олеса Бузине део НАТО-ове кампање застрашивања? |

Када ће НАТО почети наставити да убија и по Србији? Да ли је Телепромптер.рс – НЕОБЈАВЉЕНИ ТЕКСТ: СНС ботови нису желели да ово прочитате (ФОТО) опомена? Претерујемо? Есенесовци …ма просто је невероватно да неко међу њима располаже са толико знања да „почисти“ сајт. И важније, за тако нешто треба помоћ „партнера“. А када натовци виде да од есенесоваца и намесничке власти више нема вајде, шта иде онда, како се са тзв. меке окупације прелази на праву, чврсту окупацију, каква се сада заводи у Украјини? И Црној Гори!

72954_vest_sasamarkovicБудванин Саша Марковић (48) убијен је јуче у сачекуши, у бечићком насељу Ивановићи. Марковић je ликвидиран око 17 сати, док је аутомобилом прилазио породичној кући.

Према незваничним подацима, из оближње шуме истрчао је нападач и у правцу страдалог испалио више метака. Убица је, према полицијским информацијама, највероватније пуцао из аутоматске пушке или хеклера.

 

vuklajovic
фото: Вук Лајовић

Саопштава се да је егзекутор испалио пун шаржер у главу Марковића, а затим побегао. На аутомобилу су попуцала стакла на месту возача и шофершајбна.

Инспектори верују да је убица био добро упознат са Марковићевим кретањем, али и да је добро познавао терен. Полиција проверава могућност да је до места на ком је испалио хице у Марковића дошао пешице. Ту могућност почели су да провјеравају након што су им бројни очевици испричали да нису приметили непознате аутомобиле.

Био је један од најгласнијих интелектуалаца против уласка Црне Горе у НАТО, указивао на криминал и корупцију и заговорник помирења вештачких подела на Србе и Црногорце.

Аутор је књига које се баве савременим проблемима у дрштву, а између осталог је и аутор књиге „Манифест против империје“. Био је противник уласка Црне Горе у НАТО пакт, те је јавности указивао на такве последице.

 

Приредио: Александар Јовановић

Извор: Восток


Напиши коментар