УСКОРО И У БЕОГРAДУ Либерланд креће у прву званичну дипломатску посету


Председник Либерланда – самопроглашене државе на Дунаву између Србије и Хрватске, Вит Једличка посетиће Aмбасаду Републике Хрватске у Прагу и тако започети прву званичну дипломатску посету. Очекује се и посета Aмбасаде Републике Србије у Прагу у циљу јачање комшијске сарадње.

Једличка ће данас покушати да представи дипломатску ноту и званично објави формирање нове комшијске државе, Слободне републике Либерланд амбасадору Хрватске у Чешкој.

У овој дипломатској ноти Једличка ће представити искрене намере своје државе ка поштовању међународног права и пријатељских односа са свим чланицама међународне заједнице.

Вит Једличка: Председник Либерланда

 

Ова посета амбасади Хрватске је сам опочетак политичке и дипломатске мисије у којој ће Вит Једличка посетити Беч, Загреб и Београд. У овим градовима он ће се сусрести са неким од апликаната за држављанство Либерланда, дипломатама и медијима које ће упознати са Уставом Либерланда и основним принципима ове републике.

У среду 29. априла Једличка стиже у Београд где већ има заказан ручак са неколико српских бизнисмена и људи који су поднели документа за држављанство ове самопроглашене државе.

Корисни линкови:

Вејн Мадсен: Сорош кренуо у стварање микродржава – „Либерланд“ на граници Србије и Хрватске као средство дестабилизације

Либерланд: Химну компонује репер, а пријаве стижу сваке секунде |

Извор: Блиц

 


Напиши коментар