Бег Вучић с арапским и турским представницима о регионалним пројектима


Sarajevo, 13. maja 2015. - Predsedavajuci Islamske komore, trgovine i industrije seik Saleh Abdulah Kamel tokom sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vucicem na Sarajevo Biznis Forumu 2015. Zemlje regiona su male i slabe i zato samo ujedinjene imaju sansu da privuku vise inostranih investicija saglasni su ucesnici Sarajevo Biznis Foruma, koji se danas odrzava u glavnom gradu BiH, a sa kojeg je premijer Srbije Aleksandar Vucic porucio da je regionu potrebano poslovno okruzenje bez granica. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk
Фото: Танјуг

Премијер Србије Aлександар Вучић разговарао је у Сарајеву са председником Исламске развојне банке Aхмедом Мохамедом Aлијем, председавајућим Исламске коморе, трговине и индустрије шеиком Салехом Aбдулахом Камелом и замеником премијера Турске Aлијем Бабаџаном о регионалним развојним пројектима и улагањима у Србији.

На састанку је било речи и о развоју туризма и организацији економског форума у Београду, по угледу на „Сарајево бизнис форум“, саопштено је из Владе Србије.

Шеик Камел нагласио је да треба улагати у израду студије изводљивости, ‎како би на прави начин били лоцирани најозбиљнији пројекти у региону, а Вучић је позвао шеика Камела да посети Србију.

Током разговора са Aлијем Бабаџаном, замеником премијера Турске, Вучић је истакао важност добрих односа Србије и Турске, као и побољшање економске сарадње двије земље.

– Желимо да видимо више турских инвеститора у Србији – истакао је Вучић.

Бабаџан је нагласио да је долазак турске Халк банке, која је у Србији купила Чачанску банку, добар сигнал турским инвеститорима да је Србија сигурна инвестициона дестинација, наводи се у саопштењу.

У Aнкари је следећег месеца планиран заједнички састанак пословних заједница Србије, БиХ и Турске.

 

Извор: Blic Online | Vučić s arapskim i turskim predstavnicima o regionalnim projektima


Напиши коментар