Црна Гора: Матуранту „фотошопом“ уклоњен натпис са мајице „не у нато“!

 Вања Јотић у мајци са натписом и на ретушираној фотографији у новинама

Вања Јотић у мајци са натписом и на ретушираној фотографији у новинама

Матурант которске гимназије Вања Јотић неочекивано је постао медијска звезда Боке которске. Он је са мајицом на којој је писало „Нисмо заборавили – НЕ У НАТО“ стао пред фотографа са осталим другарима, рачунајући да ће тако бити и „пренет“ у школски часопис „Ехо“. Али то се није догодило. Дечак је „пукао“ када је видео фотографију и мајицу без натписа!

– У часопису мајица је потпуно бела и нема никаквих натписа на њој. Када сам упитао професора који је радио на изради тих фотографија, шта се догодило са натписом, одговорио ми је да сам се ја сликао у потпуно белој мајици, иако је видно избељивање и коришћење фотошопа – казао је Јотић, који је члан Покрета за неутралност Црне Горе. – Ретуширањем поруке на мојој мајици НАТО промотери су показали велику слабост и немоћ, када су устукнули пред једним средњошколцем и његовом мајицом.

Овај матурант прича са пуно горчине да су овим чином уредништва школског листа повређена његова основна људска права:

– Угрожено је моје право на слободно и лично мишљење, пре свега право на другачије мишљење, што је основа једног демократског друштва. Све је урађено без мог знања и одобрења. Ради се о класичној превари. Ја сам пунолетан и требало би да имам апсолутно право на свој став који, између осталог, артикулишем и ангажманом у Покрету за неутралност Црне Горе – и иза њега ћу и даље чврсто стајати.

У которској гимназији потврдили су новинарима да је анти-НАТО порука избрисана са мајице. Директор Гимназије професор Божо Перовић се позива на Статут те установе који забрањује „политичко деловање у школи“.

Од почетка године Влада Црне Горе је кренула у офанзиву на свим пољима како би народ убедила да је чланство за НАТО будућност Црне Горе. Проблем је што сва истраживања показују да расположење народа према НАТО алијанси још није достигло задовољавајући проценат.

НАТО кампања путем „Фејсбука

Докле је стигла кампања Владе и осталих заговорника уласка Црне Горе у НАТО, показује позив са друштвене мреже „Фејсбук“ за трибину о тој алијанси у Подгорици.

– Хитно морамо наћи 20 људи који ће присуствовати догађају у уторак у хотелу „Подгорица“ у 11 сати. Задатак оних који су заинтересовани био би да седе и слушају предавање. Пријаве у инбокс до понедељка у 15 часова, објавио је фејсбук-корисник, студент Спасоје Вукмировић.

Извор: Новости

Напиши коментар