Други Фестивал српске ракије 22. и 23. маја 2015. године


Ракија - Tрадиционални и препознатљиви српски производ
Ракија – Tрадиционални и препознатљиви српски производ

Други Фестивал српске ракије биће одржан у петак и суботу, 22. и 23. маја 2015. године, на Тргу Николе Пашића, на платоу испред Дома синдиката у Београду. Организатори Фестивала су Групација произвођача ракија при Привредној комори Београда и Национална асоцијација произвођача ракије „Српска ракија“, чији су чланови мала и средња предузећа и предузетници, који ракију производе искључиво од воћа, на традиционални српски начин.

Фестивал српске ракије ће окупити 20 излагача, међу којима су сви тренутно најзначајнији произвођачи у Србији.

Циљ Фестивала је промоција ракије од воћа, као традиционалног и препознатљивог српског производа, као и упознавање широке и стручне јавности са привредним и извозним потенцијалом у вези са производњом ракије.

Идеја организатора је да овакви фестивали постану традиционални и организовани у свим већим градовима Србије. На тај начин се посетиоцима овај српски национални производ презентује на најбољи могући начин.

Осим тога, култура конзумирања и ниво квалитета производа се подиже на виши ниво.

За посетиоце Фестивала обезбеђен је низ промотивних и забавних активности, уз бесплатан улаз и дегустацију ракије на свим штандовима. Радно време Фестивала је у петак 22. маја од 12 до 22 часа, а у суботу 23. маја, од 10 до 22 часа.

Извор: Восток


Напиши коментар