Италијански новинари: Косово – земља густе магле у којој албански вукови господаре под америчком заштитом


taci-haradinaj-

У прилогу Хрватске радио-телевизије о терористичком нападу у Македонији водитељка је стидљиво рекла „како је наоружана група у Куманово дошла из једне суседне државе“. Цео свет зна да је терористичка група у Куманово дошла с Космета и да реч је о људима који су се 1999. борили у такозваној „Ослободилачкој војсци Косова“, а касније су учествовали у рату 2001. у Македонији у редовима албанске „Ослободилачке националне армије“.

Међу нападачима су били Дене Шеху и Бег Ризај, телохранитељи председника македонске Демократске уније за интеграцију Алија Ахметија, али су њихове везе пуно јаче с бившим окупаторско шиптарским премијером на Космету и председником шиптарске странке АБК, Рамуш Харадинај. Међу нападачима се истиче и име једног од бивших команданата ОВК, Фадила Фејзуллахија, који је имао пријатеље на високим местима у америчкој дипломатији.

Невероватно је колико се хрватско новинари боје споменути Косово у негативном контексту, ваљда из разлога де се случајно не би замерили Вашингтону и потврдили очигледну чињеницу да је Косово мафијашка држава и амерички протекторат, те да су управо владари који из сенке Косовом и Метохијом управљају иза зидина Бондстила највећи непријатељи албанском становништву, које ће због њихових и криминалних и терористичких активности својих политичара и бивших команданата ОВК, господара живота и смрти на Космету, на крају платити највећу цену.

Зар је оптужба против свих косметских Албанаца признати да је група терориста од 50-80 људи, колико их је ликвидирано и ухапшено у Куманову, дошла са Косова и Метохије? Није и никако не може бити и то треба нагласити јер је чињеница да огроман део албанског становништва не жели рат, а још мање криминалну политичку олигархију која у спрези са америчком војском Косово држи у шах-мат позицији. Србија са својом војском од око 26 000 људи, не представља никакву претњу Космету, а највећи непријатељи косовских Албанаца су тренутно Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и сви знани и незнани бивши команданти ОВК који са својим менторима из америчке базе „Бондстил“ и америчке амбасаде у Приштини управљају животима скоро два милиона људи. Резултати те „плодоносне сарадње“ се виде у егзодусу косметских Албанаца и десетинама хиљада људи који се на било који начин желе докопати западних земаља и да побегне из „црне рупе“ југоистока Европе.

Због тешког социјалног стања Косово и Метохија су, према извештајима Европске уније, у последње време напустило 50 хиљада људи. Невладине организације говоре и о много већем броју, а већина оних који су отишли ​​продали су имовину и не мисле се враћати. Подаци су алармантни – око 17 посто грађана живи с једним доларом на дан, а 45 посто активног становништва је незапослено; ао томе сигурно нису маштали Албанци када су сањали о властитој држави.

Многи су истраживачки новинари били на Космету, али се увек требају чекати резултати рада западних независних новинара, наши једноставно не усуђују дотакнути горућих проблема, посебно криминал у којем учествују америчка војска, шиптарски политичари и бивши команданти ОВК, три групе које имају „лиценцу“ за некажњену трговину хероином и друге уносне криминалне активности.

Велику улогу у свему томе има и енормно висока производња опијума у ​​Авганистану, која се у тој земљи спроводи под патронатом америчких снага из такозване мировне мисије ИСАФ. Но, Авганистан је једна друга прича и задржимо се на аргументима који разоткривају косовску свакодневицу.

У својој књизи „Вукови у магли – Косово и УН таоци мафије и Сједињених Држава“, која је преведена на немачки, док се енглески превод не може пронаћи, аутори Giuseppe Ciulla и Vittorio Romano описују све оно што се у нас, а изгледа и у англо -амерички медијима систематски прећуткује. Италијански независни новинари од почетка прате ситуацију на Космету и Албанији, а за то имају посебног интереса, јер Италија имају велику албанску дијаспору и све више истрага италијанске Посебне управе за борбу против мафије и организованог криминала (ДИА) води од Сицилије, Напуља и Калабрије, до Тиране и Приштине.
taci-hilari-klinton-d

Косово?

Нарко-држава у којој је бивша ОВК, настала као војска за ослобођење од наводне српске доминације, сада родбински повезана са ‘Ндрангхету у Калабрији и средиште је међународне криминалне мреже под прећутном заштитом Вашингтона. Хероин долази из Авганистана, а па у Приштини, одакле иде даље ка европском тржишту. Хероин, али не само. Мафија из окупаторско шиптарске владе у италијанској покрајини Кампанији послује с напуљском Камором иу другим опасним пословима као што је трговина оружјем, па чак и органима.

Изузетно је занимљив део књиге једног другог истраживачког новинара, Роберта Савиана, који у својој књизи „Гомора“ (реферирајући се на напуљску мафију – Каморра) према подацима италијанске тајне службе СИСМИ описује утицај напуљског клана Касалеси на албанске нарко-боссове, касније политичке заповеднике ОВК и шиптарске политичаре, као и на њихове везе с ликвидираним српски криминалцем и бившим командантом српских паравојних снага Жељком Ражнатовићем „Арканом“. Наиме, клан Касалеси, између осталог, живи и од илегалне продаје оружја земљама под ембаргом широм света, а Ражнатовић Аркан се пријатељима у Напуљу обратио с молбом „да смире Албанце на Косомети, јер својим активностима штете уносном послу“, трговини оружјем коју је први човек клана, Фраческо Чиавоне „Сандокан“ с Арканом водио најмање од 1994. године, када је СИСМИ из Вероне дошао до доказа о њиховој сарадњи.

Због обостраног интереса и „пословог пријатељства“ шиптарски мафијашки лидери су тада послушали напуљску Камору, али је клан Касалеси касније продао оружје и милитантима из ОВК, „поклонивши тако Аркану још један врло уносан рат“. Заузврат су италијански „предузетници“ повезани са напуљским кланом „по повољној цени“ добили неколико фабрике, компаније, трговине, кланице и фарме широм Србије, пише Роберто Савиано, позивајући се на извештаје италијанских тајних служби до којих је могао доћи након хапшења Франческа Чиавонеа „Сандокана“ 1998. године. Ова епизода сликовито дочарава како ствари функционишу на највишем нивоу светског организованог криминала у којем напуљска Камора заузима посебно место, али и како „пријатељи пријатеља“ знају изгладити несугласице међу „заклетим непријатељима“, наравно, ако од тога имају користи све три стране.

Међутим, књига коју су објавили Giuseppe Ciulla и Vittorio Romano не говори о ликвидиранима или осуђенима на казне доживотног затвора, као што је случај с Ражнатовићем Арканом и „Сандоканом“. Наиме, књига „Вукови у магли – УН талац мафије и САД-а“ је прва књига објављена у Италији 10 година након „ослобођења“ Космета и осветљава шокантну стварност коју владе западних земаља игноришу или се претварају да не је не виде.

„Наше истраживање се сводило на чињеницу зашто је у десет година управа Уједињених нација на Космету произвела само беду и сиромаштво, легитимисала владајућу класу која је чврсто повезана с организованим криминалом, што је видљиво из тајних обавештајних извештаја која смо открили и одлучили објавити“, рекли су истраживачки новинари и сарадници куће РАИ, Giuseppe Ciulla и Vittorio Romano, који су копали испод површине и открили непријатне истине.

„Мафија жели маглу, попут вукова“, рекао је један полицајац у Митровици, а актуелна ситуација се може описати као „магла“ неодређености којој се крећу „вукови“, нови господари Космета. Они су међународни криминалци против којих је УН немоћан јер уживају амерички заштиту.

Књига започиње 1999. године и интервенцијом НАТО савеза кој је одлучио „ослободити“ јужну покрајину бивше Југославије. Након повлачења српске војске долази УН, који враћа ред, обнавља путеве и уводи владавину права са силом од 14 000 војника. Десет година су Уједињене нације са функцијама војне полиције покушали, у теорији, искоренити највећу пошаст Космета – организовани криминал.

Резултат?

knjiga-o-albanskoj-mafiji-„Сви садашњи лидери Космета су мафија и припадају клану који тргује хероином, па чак и органима“, каже Vittorio Romano.

Према обавештајном извештају, којег Giuseppe Ciulla цитира у књизи, бивши премијер Рамуш Харадинај је највећи трговац хероином у земљи.

Иза управе Уједињнеих нација на Космет је остао дуги крвави траг који води равно до политичког врха у Приштини. Сви сведоци у процесу против Рамуша Харадинаја, али и против других чланова клана, су мртви.

Покајник Назим Блаца, раније запослен као обавештајац у странци премијера Хашима Тачија, признао је да је сам починио 17 политичких убистава – бомбашких напада, заседа и циљаних атентата – пред очима УН-а и НАТО савеза.

Након година „пропале принудне управе“, УН на Космету контролу формално уступа мисији ЕУЛЕКС, састављеној од 2 000 стручњака, укључујући судије и полицију, са задатком да се искорене кланови. Након две године ис оскудним буџетом је покренута само једна истрага, против министра саобраћаја.

„Свако ко је покушао да покрене озбиљнију истрагу је блокиран од стране Уједињених нација“, каже се у извештају ОЕБС-а које осуђује „тежак притисак који долази из самог врха Уједињених нација“, не само против домаћих судија, него и истих судија које је поставио УН, који су, теоретски послани да истражују управо организовани криминал. Конкретно, биле су блокиране све осетљиве истраге које су водиле до најважнијих политичара Космета, од премијера на ниже.

Пример?

Сами Луштаку, бивши борац ОВК, а затим градоначелник Скендераја, село у области Митровице, пре 1999. године је био на америчкој „црној листи“ терориста. Но, како су Вашингтону били потребни савезници за копнену операцију, они су рехабилитовали ОВК. Проблем је што се косметска ОВК финансирала продајом хероина, оружја и органа, а ова је пракса настављена и након „ослобођења“ Космета интервенцијом НАТО савеза. Дакле, бивши градоначелник Сами Луштаку сада ради некажњено, прети да ће убити судије и нико га не може зауставити „, каже Giuseppe Ciulla.

Када год би се наредила претраживања, сваки пут би била блокирана из врха управе Уједињених нација. За албанско популације Космета су бивши борци ОВК и даље хероји, барем тако кажу Албанци с којима су италијански новинари разговарали на комеморацији пред гробницом у селу Меје, где су 27. априла 1999., само дан након што је ОВК из заседе убио пет српских полицајаца, припадници српске полиције и паравојних јединица у одмазди убили наводно скоро три стотине албанских цивила.

„Наша књига није против Албанаца, него против Запада који сарађује са најгорим злочинцима на Космету“, кажу Ciulla и Романо.

Основно питање је зашто је 10 година УН затварао очи пред организованим криминалом на Косову и Метохији и зашто је дозвољено да челни људи криминалних кланова дођу на власт?

Два новинара кажу „како нису сигурни да имају стопостотни одговор на то питање“, али се он намеће сам по себи, јер је „број два“ у врху Уједињених нација увек био Американац са овлашћењима да блокира истраге.

„У књизи објављујемо електронску пошту која је требала остати тајна, а која открива притиске“ број два „Уједињених нација на Космету да се зауставе процеси. Тада је Приштина одлучила угостити једну од највећих база америчке војске изван граница Сједињених Држава. Ми не знамо шта се ради у тој бази, јер јој је немогуће приступити. Но, једно је сигурно: склопљен је договор са најгорим делом мафијашких убица и кријумчара хероина и постављени су на власт у замену за нешто „, закључује Giuseppe Ciulla.

Данас су обични Албанци ти који највише испаштају због потпуно промашене политике Уједињених нација, касније Европске уније која још увек затвара очи пред неспорном чињеницом да су у врху власти у Приштини људи који су истовремено и челни људи шиптарских криминалних кланова.

Због тога економија на Космету и јесте на коленима, а Косово и Метохија су у само  протеклих неколико месеци напустило преко 50 хиљада људи. Због криминалног врха којег штити Пентагон око 17 посто грађана Космета живи с једним доларом на дан, а 45 посто активног становништва је незапослено. Зар је могуће да се на на целом Западу не може наћи неколико улагача који ће подстаћи на опоравак посрнулу економију Космета, земље са становништвом од једва два милиона? Наравно да нема ништа лакше од тога, поготово ако се у обзир узму природни ресурси Космета.

Међутим, Вашингтону одговара оваква ситуација, јер ако се покрену истраге против врха окупаторско-шиптарске власти и свих бивших команданата ОВК, ко ће им остати за овакве задатке попут терористичког упада у Македонију? И рецимо коначно да то нису били наоружани нападачи „из једне од суседних земаља“, него су у Куманову напад извршили бивши припадници ОВК који су дошли из Космета, земље, како кажу Giuseppe Ciulla и Vittorio Romano, „густе магле у којој господаре албански вукови под америчком заштитом“.

Извор: altermainstreaminfo.com – Н.Бабић
Преузето од: Србин.инфо


Напиши коментар