Нови напад на Србе у Клини: Претучен и опљачкан српски брачни пар


Фото: Видовдан.орг
Фото: Видовдан.орг

Супружници Богосав и Слободанка Дабижљевић, које су протекле ноћи у њиховој кући претукли и опљачкали маскирани разбојници, веома су потресени и уплашени.

„Нападачи су Богосаву сломили три ребра, што је установљено у болници у Пећи, и нанели му друге повреде. Слободанка је од батинања задобила модрице по целом телу. Нападачи су испретирали кућу у потрази за новцем“, рекла је за Бету координаторка за повратак расељених у општини Клина на Косову Силвија Рашковић, након што је обишла ту породицу.

Она је казала да су нападачи Дабижљевићима отели 600 евра, 5.000 динара и телефон, а да су Слободанки са прста на руци стргнули прстен.

„Слободанка ми је јутрос рекла да су нападачи на албанском језику од ње и супруга тражили новац и да су их батинали да признају где крију новац. Један од нападача рекао је њој и супругу да скупо продају кућу“, појаснила је за Бету Рашковићева.

Она је казала да су Богосав и Слободанка одбили да остану у болници у Пећи и да су после прегледа и снимања враћени кући у Клину.

Рашковићева је појаснила да Дабижљевићи очекују да данас код њих стигне и њихов син, али да су категорични да неће да иду са њим у централну Србију јер страхују да ће нападачи да запале њихову кућу.

Дабижљевиће су, како је појаснила Рашковићева, прошлу ноћ после поноћи пребила три маскирана нападача, а та повратничка породица је нападана у више наврата, а непознати починиоци су запалили и подрум њихове куће.

Пребијене супружнике у њиховој кући обишли су и припадници КФОР-а а министар за повратак у Влади Косова саопштио је јуче да захтева од надлежних да се реши тај и сви други инциденти у општини Клина.

Недавно су у селима Дрсник и Клинавац у тој општини, такође маскирани нападачи опљачкали повратничке породице Шмигић и Воштић.

После учесталих напада Срби повратници у општини Клина кажу да осећају несигурност и страх и да траже заштиту за себе, своје породице и имовину.

Извор: Бета


Напиши коментар