Амерички експерт за Балкан Стивен Мејер: Злочина било на обе стране


Мејер нагласио да је и Запад крив што није зауставио рат на време. Фото: Новости
Мејер нагласио да је и Запад крив што није зауставио рат на време. Фото: Новости

Амерички експерт за Балкан Стивен Мејер рекао је да би најављена резолуција о Сребреници у Савету безбедности УН требало да ода почаст и страдалим Србима и да укаже на чињеницу да је то било страшно време кад су злочини чињени на свим странама.

Мејер је истакао да би Београд требало да подржи резолуцију уколико би била поштена, а да би у супротном требало да је одбаци на најснажнији могући начин. Он сматра да владе Србије и Републике Српске треба да сачекају док не буде јасан текст резолуције, јер је она још у фази израде.

Мејер је истакао да Запад, такође, треба да призна своју кривицу што није окончао рат кад је било тако много прилика да се то учини. Нагласио је да припадници холандског контингента мировних снага УН сносе посебну кривицу у односу на Сребреницу, јер нису добро радили свој посао 1995. године.

Подсетимо, Велика Британија припрема резолуцију о Сребреници пред Саветом безбедности УН, а „главне мете“ офанзиве поводом обележавања 20 година од дешавања у Сребреници су Република Српска и њен председник Милорад Додик.

Предлог Магацин-а:

Најава резолуције о Сребреници – подстицај нестабилности и терору

Извор: Новости


Напиши коментар