Бранко Драгаш: Бежање


Фото: rtv.rs
Фото: rtv.rs

Све већи број људи беже из несрећне Србије. Беже људи главом без обзира. Беже да се спасе од лудила и сиромаштва. Беже да створе себи бољи живот.

Одлазе нам најбољи људи. Најстручнији и најспособнији. Ако се овако настави, ускоро неће имати ко да нас лечи. Нећемо имати ни инжењере, хемичаре, биологе и математичаре.

Беже људи јер не могу више да издрже. Толико понижење и сиромаштво. Апатију и безнађе. Негативну енергију губитника.

Сви знамо да нам људи беже, али власт то не занима. Залуђени лажима о европским интеграцијама, уживају у простаклуку и примитивизму. На свим медијима се распевала Србија.
Такмиче се млади људи ко ће боље певати, док Србија болује и умире.

Распевала се Србија и слави победу кича над уметношћу. Победу глупости над знањем. Победу примитивизма над културом. Победу политике над човеком.

Напуштамо једину кућу коју имамо. Резервне куће немамо. Напуштамо и остављамо је разваљених врата. Нека уђе ко хоће и нека нам узме нашу имовину.

То што су за ту имовину гинули наши преци. То што је 14.420 Срба из Америке дошло да се бори у Првом великом клању. То смо све заборавили. Погнуте главе, тихо, без буке, напуштају нас најбољи међу нама. Одлазе и немају намеру да се више враћају.

Одлазе и говоре да их политика не занима. Политика их отерала са огњишта. Политика их довела у безнађе. И они се повлаче и одлазе. Као да је Србија власништво политичког олоша.

Станите, људи! Пријатељи и другови! Не идите! Остајте овде! Заједно да се боримо за спас Србије.

Није тачно да не можемо да се изборимо. Није тачно да је све изгубљено. Није тачно да нема људи. Није тачно да су сви кукавице и мекушци.

Има нас још који се не предајемо. Који мислимо својом главом. Који деламо и не бежимо. Који могу да спасе Србију.

Останите и удружите се да заједно скинемо јарам са врата. Останите да се изборимо за бољу Србију. Останите да зарадимо бољи живот. Останите да нам се деца овде рађају.

Сада је прави тренутак . Све маске су пале. Сви су били на власти. Сада је дошло време за нове људе. Вас који никада нисте били у политици.

Уместо да бежите, организујмо се да победимо. Не можемо без вас. Само удружени можемо осветлити образ наших храбрих предака. Они су нас заветовали. Они су нам предали државу. Нашим потомцима морамо да оставимо да живе у својој кући.
Слободни.

Аутор/Извор: Бранко Драгаш


Напиши коментар