Дипломата и агент украјинских тајних служби прешли на страну Луганске Републике

obavestajci dnr
Браћа Алексеј и Јуриј Мирошниченко – који су се представили као припадник спољне обавештајне службе Украјине, односно сарадник амбасаде Украјине у Француској – одржали су у понедељак конференцију за медије у Луганску, током које су изјавили да су добровољно напустили украјинску службу и прешли на страну Луганске Народне Републике.

Они су своју одлуку образложили тиме што не могу више да трпе оно што се догађа у Украјини.

„Врши се умишљајно истребљење народа Доњецка и Луганска. У Кијеву се не осврћу на то колико деце гине. То је очигледан геноцид над народом у Донбасу. Ово што Кијев назива „антитерористичком операцијом“ – прави је геноцид. Ја, и не само ја, већ многи сматрају да је то недопустиво… Ми нисмо предавали никакве обавештајне податке, донели смо одлуку да се вратимо у родни град“ – изјавио је Алексеј Мирошниченко.

Па наставио: „Нисмо  могли више да се миримо са овим што се твори у Украјини у којој су се власти дочепали издајници, фашисти и агенти специјалних служби које земљу воде ка краху“.

Алксеј је свима који су још у украјинској служби, а желе да се врате „својој Отаџбини“, поручио: „Не бојте се. Слободно се враћајте, поготово ако нисте починили никакав злочин против цивилног становништва. Ја и Јуриј бисмо ово учинили и раније, али смо желели да то урадимо заједно, да се вратимо заједно, па смо све морали да испланирамо“.

Извор: Факти, Восток

Напиши коментар