Манифестација „Дани Вајферта“ у Панчеву


dani fajfreta
Манифестација „Дани Вајферта“ почиње сутра у Панчеву, а програм је подељен у неколико сегмената – туристички, културно-уметнички и сегмент посвећен привредницима.

Програм манифестације одвија се кроз пратеће садржаје и догађаје планиране за централне дане манифестације (12. и 13. јун) и подељен је у неколико сегмената, од којих издвајамо: туристички (екскурзије средњошколаца и промоција нове туристичке руте), културно-уметнички (концерти, изложбе, пројекције филмова, предавања, промоције) и сегмент посвећен привредницима (стручни скупови, сајам пива и старих заната). Намера организатора, Туристичке организације Панчева, јесте да се кроз промоцију лика и дела угледног Панчевца Ђорђа Вајферта истакну туристички, културно-уметнички и привредни потенцијали града Панчева.

Централни програм манифестације почиње у петак, 12. јуна, едукативним радионицама за децу у Народној башти. У току истог преподнева, у Регионалној привредној комори Панчево биће одржан привредни скуп на тему „Стање и перспектива развоја мини-пиварства у Србији“, а од 14 часова, у улици Николе Тесле, почиње сајам пива и старих заната, у оквиру кога ће посетиоци моћи да уживају у Вајферт пиву кoмпаније HEINEKEN Srbija, као и у укусима пива домаћих крафт/занатских пивара (The Black Turtle (Београд), Georg W (Панчево), Krugher i Brent (Ритишево), Медвед (Ваљевo), Vivo pivo (Јагодина).

Исте вечери, од 18 часова, на програму је концерт КУД „Станко Пауновић“ НИС РНП са гостима. Након свечаног отварања манифестације, које је заказано за 21 час на Тргу Ђорђа Вајферта, публика ће уживати уз концерт Old Hat Orchestra и ди-џеј вече под називом Vintage GistroPop.

Другог дана централног програма, поред сајма пива и старих заната (који почиње у 14 часова), биће отворена занимљива изложба олдтајмер возила (Гимназијски трг, 16 часова), након чега ће на Тргу Ђорђа Вајферта наступити певачки и играчки ансамбли Дома културе Банатско Ново Село, СКПД „Ђетван” Панчево, и „Трио Тирменштајн”, у сарадњи са КУД „Станко Пауновић” НИС РНП.

Концерт Belgrade Dixieland Orchestra на програму је у суботу, 13. јуна, од 21 час, након чега следи Retro Swing Party уз младог ди-џеја Master Flow-а.


Напиши коментар