Новопазарски борилачки клуб расадник шампиона


Новопазарски клуб борилачких спортова (КБС)
Новопазарски клуб борилачких спортова (КБС)

Скромне просторије за тренинг, у приземљу куће Хусеина Дупљака, увек су пуне деце која, након напорних тренинга, израстају шампионе и постају узорни и добри људи. Неколико чланова овог клуба стални су репрезентативци Србији, још многи куцају на врата репрезентације

Међу многобројним спортистима којима се Новопазарци поносе, у самом врху су Саида Буквић, Ајла Лукач, Мирела Баруџић, Седад Буквић и други чланови овдашњег Клуба борилачких спортова (КБС) који, предвођени тренером и великим ентузијастом Хусеином Дупљаком, „обарају све редом“ и у свој град, где год да оду, доносе медаље и пехаре. Млади спортисти плене упорношу, скромношћу, поштењем и поштовањем према својим суграђанима, својој земљи и застави Србије под којом са поносом наступају.

Скромне просторије за тренинг, у приземљу куће Хусеина Дупљака, увек су пуне деце која, након напорних тренинга, израстају шампионе и постају узорни и добри људи. Неколико чланова овог клуба стални су репрезентативци Србији, још многи куцају на врата репрезентације…

– Циљ су нам медаље и, хвала богу, имамо их напретек, и то оних најсјајнијих, са разних европских и светских првенстава, али нам је још важније да малишани здраво и спортски одрастају, да у њима развијемо спортски и такмичарски дух и да их на време удаљимо од алкохола, дроге, цигарета и других порока који их вребају на улици и по загушљивим кафићима. Засада у томе у потпуности успевамо, имамо и масовност и врхунске резултате – каже оснивач и тренер овог клуба Хусеин Дупљак и напомиње да има пуну подршку и помоћ Градске управе, градоначелника др Меха Махмутовића, члана Градске управе Нихата Бишевца, доктора Сеада Личине, али и Кик-бокс савеза Србије и Спортског савеза града и Србије.

Овај узорни спортски колектив недавно је, са сарадницима, посетио Борислав Пелевић, председник Кик-бокс савеза Србије који је нагласио да је КБС Нови Пазар за кратко време постао један од најбољих клубова у Србији, и да је на годишњој ранг-листи на трећем месту, одмах иза Новог Сада и Ниша.

ponos-grada-(2)_620x0

– То није мала ствар ако знамо да имамо више од стотину регистрованих клубова. Оставили су иза себе Црвену звезду, ранији стожер репрезентације. Тренер Хусеин Дупљак произвео је за неколико година врхунске такмичаре који поносно представљају свој град и државу. Озбиљно рачунамо на њих за овогодишње Светско првенство у Београду, Хусеин Дупљак ће бити у стручном штабу, биће међу овим клинцима још много шампиона, хвала Дупљаку што окупља децу на прави начин. Изменама Закона о спорту, којима је предвиђено награђивање и најбољих спортиста и тренера неолимпијских спортова моћи ћемо да им помогнемо много више него до сада – истиче Пелевић.

Помоћ за шампионе Саиду и Седада

– Покушаћемо да, заједно са Министарством спорта, Спортским савезом Србије и градским властима помогнемо сестри и брату Саиди и Седаду Буквићу који живе у врло тешким условима. Учинићемо све да се одужимо породици Буквић која је дала два репрезентативца Србије. Саида је двострука јуниорска шампионка света, бронзана са Европског првенства, друга на недавно одржаном Светском купу у Сегедину, њен брат Седад у Мађарској на дебију у сениорској конкуренцији освојио злато, морамо им помоћи, заслужили су то – каже Пелевић.

Извор: Новости


Напиши коментар