Политика и политичари


transparent-650x546
Политика је вештина практиковања моћи појединца или групе над народном масом која је пуно моћнија од тог појединца и групе, зато се политика и приказује – доживљава као врста моћне магије. Политика се као и свака друга «магија» заснива на илузији и превари те због тога политичари као и сви други преваранти и илузионисти организују тајна друштва у којима кријући стварају, усавршавају и вежбају своје вештине, намере….

Политика је уласком у капиталистички систем и поделом народа по новоизмишљеној идеји «нације» те стварањем новог слоја друштва – бирократије створила мноштво малих императора тирана, који су међусобним такмичењем и својом свеприсутношћу изгубили сваки додир са политичком па и људском одговорношћу и коректношћу. Време краја капиталистичког система је означила широка употреба компјутера и интернета, који је откривен и тестиран век раније, тј колико је требало капиталистима да смисле како да на њему профитирају. Упркос развоју технологије масовних комуникација Политика остаје тотално нетранспарентна што је у овом новом окружењу, где појединци и групе губе сваку могућност за приватношћу, чини још мрачнијом и мистичнијом.

Политика је из области јавне одговорности и организовања потпуно прешла у област Криптополитике која се крије и брани «теоријама завере», «конспирологијом» и другим методама збуњивања и замагљивања чињеница, садашње и прошле стварности. Политика и политичари су много пута на више различитих начина доказивани и доказани као агенти или послушници тајних служби, тајних друштава и моћних приватних организација. Природа данашње политике је обрнула некадашње омјере у којима је 10-20% било тајна а 80-90% јавна информација у данашњој политици је 80-90% тајних (у реалном времену) са 10-20 % јавних информација док се «тај одређени» процес догађа. Најмоћнији алат овакве политике су недефинисани а свеокупни «Патриотизам» те «Државна Сигурност» тј «Државни-Национални интерес» или код држава колонија «западни интерес» «западни савет» итд.
Политика дашњице уништава или корумпира све независне идеје и покрете убрзо након њиховог настанка да би створила «закривљевене» верзије тих идеја и покрета ради контроле потенцијалних стварно супротстављених снага народа. Таквим «искривљеним» идејама и кадровима, моћници – власници капитализма, управљају револуцијама, бунтовима, лажним променама система, променама власти, уништавању и стварању држава…. а да моћ (власт и новац) остаје у поседу исте групе људи.

Политичари данашњице су кровни део организоване мреже послушника-апсолутиста који послушни заједничком центру моћи проводе све снажније мале диктатуре којима релативизују диктатуру великих моћника а истовремено смањујући могућности одбране личне и колективне слободе човека. Политичари, иако гајени и бирани од стране моћника, бивају уцењени од стране моћника, откривањем њихових тајни јавном мнењу, а постојање «прљавих» тајни је предуслов којим потврђују своју «ваљаност» моћницима.

Политичари су прилагођавајући се капиталистичком систему прешли пут од стваралаца политике преко оних који само наизглед стварају политику, до оних који је само улепшану представљају народу. Политичари тако нису више врховни па чак ни ислужени интелектуалци већ су то данас војници тј увели лепушави глумци, добри говорници и други професионални преваранити јер шта је глума до професионално претварање тј лагање.

Политика и Политичари у оваквом систему се НЕ МОГУ поравити јер је систем јачи од појединца или групе тако да је једини начин стварног решавања ове кризе излазак из овог пирамидалног система владавине над народом. Свеизам нуди једноставан, директан начин организовања живота свих делова живота са поштовањем пуне одговорне слободе свих појединаца у којем се напредак осећа од првог дана а колико ће неко напредовати зависи од воље и рада тог појединца. Свеизам се не заснива на утопији «рајских вртова» већ на раду и сарадњи свих нас уз потпуну транспарентност свих јавних и полујавних радова, процеса, планова….

За Магацин: Миленко Грубор


Напиши коментар