Пред вратима Србије – ИСИЛ


Једна од фотографија наводно објављена од ИСИЛ-а из Рима преузета са твитера Сите ди Рите Кац Фото: ANSA/ SITE
Једна од фотографија наводно објављена од ИСИЛ-а из Рима преузета са твитера Сите ди Рите Кац 

Исламска држава из Милана и Рима упућује поруке: „Ми смо свуда. На свим вашим улицама, идентификовали смо циљеве и чекамо „дан-X“!

Ово није футуристички сценарио исламског екстремизма, већ оно што су на свом твитер налогу из прелепог северо-италијанског града Бреша, пропагирали Пакистанац и Тунижанин, који су ухапшени ове недеље.

Екстремисти успели чак да именује циљ: римски Колосеум и миланска катедрала, иако информације италијанских власти сугеришу, то је било у почетку, након што су отпутовали на Блиски исток на војну обуку.

У сваком случају, хапшење – као пре два дана 25-годишњег мароканског екстремисте у Пизи, због распиривања исламског тероризма, сведочи о томе да исламски тероризам куца на наша врата и затеже уже око јужне европе, пре свега Балкана, где је првенствена мета – Србија!

Јасна порука у том смислу већ је одаслата, штавише, у јавности се појавио видео клип „Ми исламски калифат“, објављен на Јутјуб-у 10. јула, у коме је Балкан, почевши са Србијом, означен џихадистичким циљем.

Користећи касиде (песме дивана које су спеване по строгим правилима арапске метрике, с обавезном римом, где спадају касиде) у поетичној форми упозоравају на „освајање“ Србије, а потом Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, па даље, Албаније, Македоније и Косова.

Ово је уследило након 4. јуна када се појавио још један пропагандни видео у коме се наређује: „Убијајте по Србији и Босни!“, и то сигурно није позив за пасијанс српским „вуковима“ и другим народима на Балкану: „Ми ћемо вам доћи опасани експлозивом“ претио балканским владама џихадиста по имену Абу Билкис, познат под надимком Ал Албани и Абу Мукатил или Ал Косово.

На истом снимку ревидирана је историја Балкана у светлу екстремистичког ислама у коме се Први светски рат приказује као „глобални напад народа (неверника) на ислам“.

Затим изговарају тврдњу, да је Други светски рат донео „дах понижења муслимана на Балкану“, што се протезало чак и након пада Берлинског зида, када су муслимани, босански борци „обманути демократским идеалима“ и издати од стране политичара.

Видео клип има за циљ да „усмери“ млађе генерације муслимана, на основу образложења да су муслимани на Балкану „стари муслимани у Европи“, за разлику од „младих муслимана друге генерације имиграната“ у западној Европи, одакле потиче и највећи део западних џихад бораца. Уредник информативне мреже Balkan Insight Маркус Танер, међутим, указује да екстремни ислам у циљу инфилтрирања на Балкан, све више стиче резонанцу међу балканским муслиманским народом и популарност своје идеје.

Зато је недавни опит медијске кампање усмерен ка балканским муслиманима. Разни аналитичари користе различите термине, наводећи број милитаната у нашем окружењу.

Босна се већ сматра једним од центара у Европи, укључујући и недавни наводно тамо подигнут тренинг камп у напуштеном селу Ошве, за војну обуку ИС-а припадника.

Око 180 Бошњака, укључујући жене и децу, отпутовало у Сирију у последњих три године, док истовремено са Косова регрутовано више од 200 бораца.

Многе људе недавна посета немачке канцеларке Ангеле Меркел Балкану асоцира, не само на питања имиграције, у комбинацији са дешавањима у Грчкој, него и на питање забрињавајућег раста исламског екстремизма на Балкану.

Муслиманска „Леди“ из Италије

Марија Јулија Сергио као Фатима Аз Захра/Фото: ilgiornale.it
Марија Јулија Сергио као Фатима Аз Захра/Фото: ilgiornale.it

У претходним годинама слушали смо приче, како неке од европских жена бивају конвертоване у екстремистички ислам и емигрирају у Сирију, углавном су биле из Британије, Немачке и Француске.

Овај пут „џихад Леди“ је Италијанка.

Фатима Аз Захра, бивша Марија Јулија Сергио дипломирана биологичарка из Напуља, која не само да је отишла у Сирију са албанским партнером Алдосом Компоузијем, него је на Јутјуб поставила видео, у коме наговара и друге сиромашње невољнике и породице да је следе.

Како пише италијанска „La Repubblica“, мајка Асунта Бонфиглио убеђена је да се Фатима бори за „праведну ствар“ (и мајку је убедила да пређе у муслиманску веру) и да јој је Исламска Држава обећала машину за прање веша.

Обука „Малих лавова“

„Мали лавови“ вежбају одсецање главе лутке и кокоши и након што одсеку главу, приступају распећу, дављењу и другим гнусобама, веома садистичким, а која се користе за погубљења у последње време у Исламској држави. Сви су изгледи прибегавању методама у којима користе децу, односно, слабе починиоце.

„Мали лавови“ су деца коју регрутују и тренирају, присиљавају их да луткама одсецају главе и да на тај начин исказују своју подређеност. „Користе децу којим лако испирају мозак. Формирају их како они желе, узимају из редовне школе и шаљу их школама исламске државе“, каже директор Сиријског центра за људска права Рами Абдулрахман.

Како открива „Асошиејтед Прес“, тинејџери који су успели да побегну из исламских школа испричали су, да је у њиховој обуци укључено гледање видеа погубљења, који су процес затим сами морали поновити на луткама.

Да би ову децу придружили редовима џихадиста, често сирочади или сиромашних самохраних мајки, „частили би их“ неким новим „играчкама“. 120-деце већ је учествовало у видеу са одсецањем глава, док је њих осморо било бомбаши самоубице. (Јевтиније него вежбе са пилићима).

Несрећно „пушчано месо“, серија фотографија – изгледа да није део морбидне шале – већ знак да су исламисти пронашли јефтини пут регрутовања ратника у своје сврхе (због несташица у последње време правих ратника и оружја) да би нападали противника.

Ово „пушчано месо“, наоружано експлозивом, како изгледа, шаљу да изврши њихове циљеве, а затим помоћу даљинског управљача активирају експлозив. ИСИЛ је организација која је формирана у априлу 2013., године када се Ал каида у Ираку ујединила са сличним организацијама у Сирији и у кратком року прерасла у добро финансирану организацију и повећала везе са ћелијама Ал Каиде у свету, пише Слободна Далмација.

На овом ЛИНКУ можете погледати како ИСИЛ обучава децу

Предлог Магацин-а:

Откривен камп за обуку џихадиста у Албанији (ВИДЕО)
Борци Исламске државе купују земљу по Босни
Јелена Гускова: Исламисти нападају Србију у августу
Џихадисти стигли на Балкан: Направићемо Калифат, а од Срба робове! (ВИДЕО)

Аутор: Мирто Бутси
Превео са грчког: Славиша Лекић
Извор: Васељенска ТВ


Напиши коментар