Шест година од мистериозне смрти „Слобине банкарке“ која је знала све о кипарским милијардама


Борка Вучић. Фото: Фонет
Борка Вучић. Фото: Фонет

Борка Вучић, најпознатији српски банкар у време владавине Слободана Милошевића, погинула је у саобраћајној несрећи пре тачно шест година, али њена смрт и данас за многе представља мистерију.

Будући да је, као шеф Београдске банке до 2001. године, знала све о токовима новца Милошевићевог режима и изношењу великих сума, према неким проценама између пет и 11,5 милијарди долара на Кипар током деведесетих година, сумњало се да њена трагична смрт није била случајна, већ да је то било „уклањање незгодног сведока“, пише Њузвик у новом броју.

Ипак, Верица Милаковић, пријатељица Вучићеве, сматра да је несрећа у којој је 1. августа 2009. погинула „Слобина банкарка“ била „класична саобраћајка“, али додаје и да је чињеница да је она многима сметала.

“Цела Србија зна чије се име помиње кад је реч о Борки Вучић, па тако нема човека који није тврдио да баш он стоји иза саобраћајне несреће. Не браним га, њега би можда требало казнити по неком другом основу, и чудим се зашто то већ није учињено, али иза ове несреће не стоји он. Тачно је, ипак, и логично да би Борка могла да смета том човеку. То се зна, то име се стално понавља и добро је познато. И врапци на грани знају који је то политичар. У ствари, сада већ бивши политичар”, каже Милаковићева, која је кобног дана кад је Вучићева погинула била с њом у аутомобилу, али је ипак спасла живу главу.

Подсетимо, Борка Вучић је погинула у саобраћајној несрећи пре шест година на ауто-путу Београд-Ниш код Лапова. Аутомобил којим је управљао Дејан Благојевић ударио је у банкину, прелетео на супротну страну пута и затим се запалио. Вучићева је испала из возила и погинула, а осим ње, живот је изгубила и њена сарадница Мирјана Благојевић. Возач Благојевић и Верица Милаковић су преживели.

Иначе, Благојевић је оптужен за саобраћајку, првостепено је био осуђен на пет месеци кућног затвора, уз ношење наногице, али је пре неколико недјеља, након жалбе, потпуно ослобођен кривице.

“Тренутно нема веће срамоте за правосуђе од пресуде Основног суда у Крагујевцу, којом је он ослобођен кривице. Оваква одлука је брука и срамота! Борка то није заслужила”, каже Милаковићева.

Извор: Курир


Напиши коментар