Двери позивају Бранкицу Јанковић да се она прва насели у запустелом делу Србије


Brankica-Jankovic-Medija-centar-Beograd

Двери су пре две недеље упозориле на планове Европске Уније да Србија постане највећи азилантски центар у Европи за многе изгнанике који своју будућност не нађу у земљама западне Европе (Србија да подигне зид на граници према ЕУ). Још једна потврда наших тврдњи стигла је од Повереника за заштиту равноправности, Бранкице Јанковић. Гостујући на једној телевизији, дотична госпођа, коју је на ту функцију поставила актуелна Влада Србије, изјавила је да мигрантима, иако сада желе да оду у земље ЕУ, треба понудити опцију да остану у Србији и населе се у деловима наше државе који су запустели, најављујући на крају своје изјаве да очекује да ће доћи до тога („У новој фази понудити избеглицама останак“)

Тим поводом, Двери позивају Бранкицу Јанковић да се она прва насели у неком сиромашном и запустелом делу Србије, и да цео буџет своје канцеларије (неколико милиона евра добијених од грађана Србије) уложи у развој тог места. Ако њен пример буду следили и остали политичари одушевљени свиме што долази из ЕУ, добићемо решење за развој и насељавање запустелих делова Србије. На тај начин ће најбоље доказати своју добронамерност.

Међутим, Двери сматрају да та добронамерност не постоји нити од стране Брисела нити код наших власти, и грађанима Србије поручујемо да схвате озбиљност ситуације у којој се налазимо. Нашој власти је стало само до интереса Брисела, а не до интереса Србије. (ЕУ импресионирана прихватом избеглица у Србији).

Понављамо захтев Влади Србије (Оградимо се од ЕУ, Србија не сме постати највећи азилантски центар у Европи) да се супротстави даљем пристизању азиланата и да се доведе у питање даљи пут Србије у ЕУ, који је условљен и захтевом да Србија постане највећи азилантски центар у Европи. Тражимо да се пооштре мере заштите и подигну зидови на границама Србије како би се спречили даљи таласи миграната и да онима који се већ налазе у Србији што пре омогућимо превоз до граница земаља ЕУ.

На крају, Бранкицу Јанковић питамо зашто су пусти делови наше земље? Зашто, према најновијим проценама УН, 2050. године Србија ће имати два милиона становника мање него данас? (До 2050. у Србији ће бити до два милиона становника мање)

Зашто премијер Вучић у свом вишесатном мандатарском експозеу нити једном речју није поменуо проблем беле куге у Србији, који је један од највећих проблема са којима се суочавамо? Тај проблем не треба решавати насељавањем странаца у пусте делове наше земље, већ активном породичном и популационом политиком државе, оснивањем Министарства за бригу о породици и подршком рађању, посебно у запустелим крајевима.

Извор: Информативна служба Двери


Напиши коментар