И плажа и забава на српским планинама


zlatibor

На Копаонику и Златибору овог лета одмара се више туриста него лане. Госте чекају пријатна клима, купање, занимљиви излети и адреналинске вожње.

Пријатна температура, добар забавни програм, много избора за купање и одличан смештај, главни су разлози зашто су српске планине и овог лета међу најтраженијим туристичким дестинацијама.

– Ово лето је боље него лане, јер имамо за 20 одсто више гостију, а очекујемо и да ће све до краја августа бити попуњени сви смештајни капацитети – каже Арсен Ђурић, директор Туристичке организације Златибора. – У јулу је забележена велика посећеност и стално се тражи још понеко слободно место. У просеку, имамо по 20.000 гостији. Све је више странаца, не само из Републике Српске, већ и Руса, Немаца и Холанђана.Златибор и Копаоник овог лета бележе одличну сезону, па је готово постала ствар престижа да се део одмора (ако не и цео) проведе на једној од ових планина.

“Тајна успеха” Златибора је јасна – има све што је потребно за савршен одмор: пријатну климу, занимљиве излете и осам купалишта. Најпопуларнији излети на Златибору и даље су Стопића пећина, Сирогојно, водопад у Гостиљу и Мокра Гора. Улазнице коштају од 150 динара, а ко нема своја кола може да оде организовано на излет. Агенције код аутобуске станице воде излетнике за по 900 динара.

Поред осам купалишта, која су крцата током топлих дана, адреналинске вожње су додатни разлог зашто је Златибор најпопуларнија “летња планина”. Торник не ради понедељком и уторком, а осталим данима гости могу да уживају у тјубингу (70 динара), бобу на шинама (350 динара) и вожњи шестоседом, од 11 до 18 часова. Могу да се изнајме бицикли (250 динара сат) или користе неки од спортских терена. Од центра до Торника аутобуси крећу у 10.30, 12.30, 15.00 и 16.30.

zlatibor 2

Набрајање богатих садржаја на Златибору ту се не завршава, јер се на летњој позорници сваког дана нешто дешава: концерти, представе, такмичења… Разноврстан избор смештаја је највећа предност Златибора, па може да се ноћи у приватним кућама, у хотелима по економским ценама или у луксузним апартманима, али и у кампу.

Копаоник је нарочито богат адреналинским садржајима, а за све вожње “Скијалишта Србије” и на Златибору одобравају попуст од 20 одсто.

– Српске планине су овог лета дефинитивно најтраженија туристичка дестинација, што показује број посета и остварених вожњи у нашим центрима – каже Ана Јовановић из “Скијалишта Србије”. – Копаоник и Торник на Златибору нуде прави породичан одмор на пријатним температурама, а уз то и одличну забаву и активан одмор. Туристима који се одлуче да проведу одмор у неком од наших планинских центара нудимо многобројне попусте у оквиру “топ самер викенда”, а доносиоцима ваучера из акције “Моја Србија” одобравамо 20 одсто попуста на цену забавних садржаја.

Ко нема ваучер ипак треба да искористи преостала два “самер топ викенда”. Други почиње данас (30. јула) и траје до недеље, 2. августа, а сви туристи који посете Копаоник или Торник на Златибору моћи ће да остваре 15 процената попуста на цену карата за неке од многобројних садржаја. Последњи “самер викенд” почиње 27. августа.

Аутор: А. Крсмановић
Извор: Новости


Напиши коментар