Амерички новинар показао нове фотографије Жуте куће у којој су Шиптари мучили Србе (ВИДЕО)


Мајкл Монтгомери. Фото: Зорана Јефтић
Мајкл Монтгомери. Фото: Зорана Јефтић

Монтгомери, који је иначе студирао у Београду у време СФР Југославије, одлично говори српски језик, а као извештач британског Дејли телеграфа први је скренуо пажњу хашким и истражитељима Уједињених нација на постојање Жуте куће.

Мајкл Монтгомери, амерички новинар и продуцент у Центру за истраживачко новинарство у Сан Франциску, захваљујући чијем писању је јавност сазнала за стравична убиства Срба и вађење њихових органа у Жутој кући на северу Албаније, данас је говорио на првој Њузвиковој конференцији о слободи медија која је одржана у Београду.

Монтгомери је испричао како је дошао до свог открића, како су детаљи читавог случаја доспели у јавност, али и до Хага, како је откривен идентитет албанских сведока, али и уништени докази.

Монтгомери, који је иначе студирао и живео у Београду у време СФР Југославије, одлично говори српски језик, а као извештач британског Дејли телеграфа први је скренуо пажњу хашким и истражитељима Уједињених нација на постојање Жуте куће.

Он је данас управо на панелу „Моје лекције са Балкана – од злочина у Ћушки до Жуте куће, у оквиру Њузвикове конференције, ексклузивно показао три фотографије у вези са Жутом кућом, објектом на северу Албаније, у граду Кукешу, на самој граници према Космету, у којој су се дешавали стравични злочини над отетим Србима којима су на том локалитету вађени витални органи, после чега су убијани, а ти органи продавани по читавом свету за огроман новац.

Ево ексклузивна фотографија Мајкла Монтгомерија у вези са Жутом кућом:

majkl-montgomeri-foto-print-zutu-1

Извор: Newsweek, Срби на окуп


Напиши коментар