ДСС: Слика мртвог дечака представља право лице Европске Уније


migranti camac turska
Слика мртвог дечака на обали мора, код Бодрума, која је обишла свет, представља право лице Европске Уније. Само они који не желе или неће то не схватају.

Начином на који се односи према недаћама несрећних људи из Сирије, Авганистана, Ирака, Либије, Европска Унија показује непатворено лицемерје. Ова „заједница европских држава“ је прво, следећи САД, преко НАТО пакта, директно допринела уништавању живота милиона људи. Сада, одступајући од вредности које је сама прокламовала, а међу њима је поштовање људских права, Европска унија, то оличење толеранције, допушта да бебе и деца умиру најстаршнијом смрћу.

Европска Унија која је годинама водила расправу да ли треба да у сопственим актима спомиње „хришћанске корене“ или не, је ћутала је када су уништаване хришћанске заједнице у Ираку и Сирији, није ни реч рекла када су, у ратовима које је организовала, нестајали православни епископи.

dss mЕвропска Унија данас не дозвољава људима са купљеним картама да уђу у возове, која им уписује бројеве у подлактице, за коју чак ни сопствени прописи не значе ништа, када диже ограде на границама. Да ли су бодљикаве жице, којима државе Европске уније штите себе можда део Хелсиншке повеље о људским правима или су евентуално  инкорпориране у Универзалну декларацију о људским правима?

Подсетићемо да је та „вајна“ Европа 1938 године, након Аншлуса затворила границе, те европске државе нису примале јеврејске избеглице.  Слично су урадиле  и  САД,  а пут је био отворен или веома значајнима или веома богатима. Шта је било даље , то знамо, а што је данас, говори нам тело трогодишњег дечака на бодрумској плажи које је  метафора односа ЕУ, САД и тзв. западне цивилизације према остатку света.

Оваквој Европској Унији Србија не треба да припада. Са таквима нама није место.

На то нас обавезује трогодишњи дечак на бодрумској плажи.

Извор: Демократска странка Србије


Напиши коментар