Генералштаб добио нову хаљину! (ФОТО)


Рушевине Генералштаба пресвучене / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине
Рушевине Генералштаба пресвучене / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине

Једна од најупечатљивијих успомена на агресију НАТО-а, једну од најнеправеднијих коју си икада извели у својој историји, порушена зграда генералштаба у Београду, од јутрос има нову хаљину!
Скривајући се иза речи једног од највећих српских војсковођа, војводе Живојина Мишића, српско Министарство одбране одлучило је, или неко други у њихово име што у Србији већ неко време није ни мало чудно, да прекрије срамоту Запада!

Ожиљак који је на најбољи начин осликавао пријатељство Америке према Србији и живо подсећао на агресију коју су починили како би преотели Косово и Метохију и омогућили да се под њиховим патронатом почине највећи злочини над Србима, српским светињама и земљом, изненада је обучен у војничку – сукњу.

Симболика која уместо поносног српског војника приказује српску жену у униформи, и то не једну већ су све фигуре на билборду жене, говори много више него што се хтело, вероватно.

Билборд је сасвим одговарајуће величине, да прекрије све што је непријатно за гледање. / Фото: Стево Мрђен - КМ Новине
Билборд је сасвим одговарајуће величине, да прекрије све што је непријатно за гледање. / Фото: Стево Мрђен – КМ Новине

Од челичног стиска, прецизног ока и храброг срца српска војска се претворила у групу цмиздравих жена којој свако може да лупи шамар кад му се и зашто год прохте. Пред очима им отимају земљу, разграђују државу, руше светиње, убијају народ и децу… а они све то славе величајући злочинце и своје џелате.

Тако су речи војводе Мишића „Ко сме тај може, ко не зна за страх, тај иде напред“ на шизофрен начин потврдиле ову теорију.

Јер када погледамо ране које смо мученички претрпели и садашњу срамоту од неправде коју су нама нанели, испада да смо употребили речи непораженог српског војсковође да њима величамо светске злочинце и агресоре директно одговорне за отимања земље за коју се Мишић са поносном српском војском борио.

Из тих славних речи данас у Србији можемо препознати њене непријатеље на пиједесталу а никако не можемо згажено српско достојанство идентификовати са њима. Оне нам такође приказују још једну срамоту – ово није крај понижењима која ће српска власт и њени послушници приредити свом народу.

Зграда МУП-а у истој улици. Још један ожиљак који ће ускоро доживети козметику и постати израелски хотел / Фото: Срђабн Вукајловић - КМ Новине Read more: http://www.kmnovine.com/2015/09/hotel.html#ixzz3kZmbnDQL
Зграда МУП-а у истој улици. Још један ожиљак који ће ускоро доживети козметику и постати израелски хотел / Фото: Срђабн Вукајловић – КМ Новине

Уместо нкозервације, како сви градови у свету раде са здањима која су погођена у агресијама чак и оправданим за разлику од оне на Србију 1999. године, зграде у улици Кнеза Милоша биће „рестауриране“.

„Страни инвеститори су заинтересовани за „порушене зграде“ као што је Генералштаб, поготово за оне зграде које се налазе на атрактивним локацијама као што је Улица кнеза Милоша. Оне би биле врло погодне за неки ексклузивни шопинг центар или неки ексклузивни хотел“, изјавио је овог пролећа Немања Томашевић из међународне консултантске куће „Џонс Ланг Ласал“.

Уместо обележја страдања српског народа које још увек траје, на локацији некадашњег савезног МУП-а нићи ће хотел и тржни центар. Израелска фирма је купила зграду 2008. и од тада чека дозволу за изградњу а градоначелник београда Синиа Мали изјавио је су сви папири сређени и да ће почетком наредне године почети изградња нових објеката.

Извор: КМ Новине

Напиши коментар