„Тито југенд“ за људска права


Migranti-trg
Јозеф Гебелс се није био сетио невладиних организација, али да јесте, сигурно је да би нацистички министар пропаганде са искреним одушевљењем оснивао исте у свим земљама које су Трећем рајху безбедносно занимљиве. Ницали би у том случају цивилни „Хитлер југенди“ широм Европе и света, па што да не и у неутралној Шведској, која је и иначе имала велики број Хитлерових поклоника, упркос томе што се у Другом светском рату држала по страни. Када би онда Немачка напала Совјетски Савез, а оданде, бежећи од ратних страхота, ка мирној Шведској појуриле стотине хиљада невољника, колико је вероватно да би тај хипотетички, шведски огранак „Хитлер југенда“, усред Стокхолма приредио – скуп подршке избеглицама?

Не би то било нимало вероватно, зато што чак ни „Хитлер југенди“, прави или хипотетички, нису били толико лицемерни колико су то данашње ватрене присталице Америке и поретка који она оличава. Обичај да се паре примају од НАТО земаља, а онда на сав глас лију сузе (такозване крокодилске) над судбином злосрећника којима је НАТО разорио отаџбине и домове, то је нешто што нема премца чак ни међу нацистичким злочинима према моралу и честитости.

Описани обичај оживљен је у понедељак, 31. августа, када је, према агенцијским извештајима, Иницијатива младих за људска права уприличила у центру Београда скуп подршке мигрантима:

„На Тргу Републике чланови Иницијативе младих поставили су 30-ак фотографија на којима су приказани мигранти који су у последња два месеца ушли у нашу земљу, а које су, према речима директорке Иницијативе Аните Митић, постављене да Београђанима скрену пажњу на тежак положај у којима се налазе избеглице“, гласила је вест.

Да појаснимо неке ствари. Иницијатива младих за људска права је регионална организација која је толико невладина да је издржавају владе НАТО земаља. На списку њихових донатора поносно су наведене амбасаде САД, Велике Британије и осталих држава које су од Блиског Истока направиле највећу кланицу овог века. Одакле онда Иницијативи морално право да се тобоже брине за избеглице које су у невољу гурнуле управо оне државе из којих Иницијатива црпе своје целокупно постојање?

Наравно да у њиховом „праву“ нема нимало морала. Ту је реч о „праву“ силе и ни о чему другом. Иницијативи се напросто може да буде нељудски лицемерна, као што би се, у хипотетичкој поставци са почетка приче, некаквом шведском „Хитлер југенду“ напросто могло да организује чак и скуп подршке Јеврејима, иако иначе заговара нацистички идеологију која налаже истребљење јеврејске нације.

Али, има ова вест и примесу локалне изопачености. Ево шта још стоји у агенцијским извештајима са Иницијативиног скупа – реч опет има већ цитирана, њихова врла директорка Анита Митић:

„Скуп је, како је навела, и јака политичка порука – да не можемо да будемо град који има десничарске организације које ће да праве протесте против избеглица, као ни да у томе не желимо да учествујемо. Она је додала да је за Иницијативу било важно да `стане на црту` и упути поруку да `нема места за десничаре у овом граду`. `Нема места за њихову политику, поготово не када се ради о људима којима је толико потребна помоћ`, рекла је Митић.“

Последњи пут када је у овим крајевима неко свирепо газио по људским правима, разуму и достојанству, и забрањивао десничаре, тачније сва политичка деловања која излазе из оквира његове, једине дозвољене странке, а истовремено се клео у младе па у њихово име свој рођендан прекрстио у Дан младости, такође су средства обезбеђивали Американци. Био је то Јосип Броз Тито. Иницијатива младих за људска права је кристално јасан доказ да, за разлику од Хитлерове, Брозова „југенд“ и даље живи.

Предлог Магацин-а:

Колико пара добија НВО „Иницијатива младих за људска права“ од свих страних финансијера?
Ко су финансијери србомрзаца у Србији?
Невладине организације као фактор унутрашњег разарања државе

Аутор: Миодраг Зарковић
Извор: Фонд Стратешке Културе


Напиши коментар