Дино Мерлин забранио српске заставе у Комбанк арени!


Дино данас и током рата у БиХ. Фото: Курир
Дино данас и током рата у БиХ. Фото: Курир

Познати босански певач Дино Мерлин, који се почетком деведесетих „прославио“ својим антисрпским ставовима, забранио је уношење српских застава на његов концерт у Београду.

Певач је, наиме, проследио медијима саопштење у којима пише да на његове концерте у арени не смеју да се уносе државне заставе.

У саопштењу које је послао ПР тим Дина Мерлина таксативно се набрајају сви забрањени предмети.

У београдској Комбанк арени незванично кажу да су изненађени оваквим захтевом певача.“На концерт не носите транспаренте, заставе, упаљаче, шминку, парфеме, кишобрене, ковани новац, храну и течност. Све то неће бити могуће унети у дворану“, стоји у саопштењу.

„Нико никад није бранио да се на концерт уносе заставе. Заставе су чак и неки вид традиције. Публика често заставу своје земље баци певачу на бину као вид добродошлице. Јасно је да је ово правило измишљено само да се случајно не би десило да Мерлин подигне српску заставу. Када наступа у Хрватској или БиХ, тамо никад нема такве захтеве“, каже саговорник.

Менаџерка Дина Мерлина, тврди да су заставе забранили на препоруку српске полиције.

„У саопштењу смо пренели оно што је полиција нама дала као званичан апел. Заставе се обично стављају на известан предмет од чврстог материјала који спада под предмете који угрожавају безбедност. Сматрамо да свако врло лако може схватити који део заставе може бити проблематичан, рекла је Булатова и додала да не види ниједан логичан разлог да се заставе било које симболике уноси на музички концерт.

Полиција: Нисмо забранили заставу

Из полиције се нису званично огласили, али један од највиших функционера МУП је незванично изјавио да су наводи Булатове лаж. – Наравно да полиције није забранила српску заставу. То никада ни од кога нисмо тражили, нити ћемо, рекао је функционер полиције.

Тако је говорио Дино

► Моје су омиљене песме „Бојна Чавоглаве“, „Кад јуришник бије“ и друге сличне њима.
► Ми бисмо сад мало Бајаге и тонове с истока… Е, па не може! Ја сам изгубио илузије и заборавио неке песме.
► Кад су почела гранатирања Сарајева и кад ме је Неле Карајлић звао на велики митинг мира у Београду, рекао сам да ћу доћи тамо кад буду падале гранате.

Једна од најупечатљивијих изјава Едина Дервишхалидовића је она дата загребачком Слободном тједнику у којој је Београд назвао „леглом фашизма“, а 1994. на питање новинарке Глобуса да ли је могућ заједнички живот са Србима, оштро је одговорио:
– Ма, какав суживот са Србима! Бог не воли оне који сеју неред и он ће их уклонити помоћу наших пушака.

А кад је рат увелико завршен, Дино није престао да затвара уста. У сарајевским Данима 2001. изјавио је следеће:

– Срби би требало да узму лекове за своје болести, јер је евидентно да су болесни. Већина је болесна и то је један од разлога због којих би требало да идем у Београд, јер болесници се обилазе.

На крају, хоће ли његова публика заједно са њим отпевати и једну од његових најпознатијих песама:

Извор: alo.rs, Курир, vesti-online


Напиши коментар