Господо, представа је завршена!


srbija sece granu na koj sedi
Господо из режима, мислим да је време да хитно поднесете оставке. Неколико дана је требало да припремите грађане Србије за коначан ударац, а то је потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању лажне државе Косово са Европском Унијом. Вашим пријатељима, који овде неће стати. Шта има ту спорно, издали сте националне интересе на најгори могући начин. Народ једноставно хоће слободу, фер изборе, хоће истинску, а не нашминкану демократију, какву ви упорно представљате као велики успех. То је Ваш успех, а срамота свих грађана Србије. Нешто се често косе наша размишљања. Да ли ви треба да радите у интересу грађана или…?

У свакој нормалној држави, власт треба да стане на чело незадовољног, гладног и обесправљеног народа, где је све опљачкано, а институције система заробљене. У Србији је све супротно. Тиме се хвалити је нечувено, неморално и ненормално!

Жалосно је да се у 21. веку грађани боре да преживе, али то вама уопште не смета, нити вас занима. Где је та ваша цивилозована Европа? Само немојте да нам говорите о победи ваше дипломатије, јер то видимо на делу.

Ваша дипломатија је доживела потпуни фијаско. Изгледа да је дошао крај да Косово користите за политичке циљеве, који, често, немају ама баш никакве везе са жељама народа. Време је да се ова лакрдија прекине И прихвати стварно стање ствари. Доста аматеризма, требају нам образовани и способнији од свих вас заједно. Доста са фатаморганама.

И оде тако Косово, и то ни мање ни више него од стране оних који су дошли на власт да би то исто Косово спасли од ‘’злих’’ демократа који су хтели да га ‘’продају’’. Сви радите исто, само под другачијом демагогијом. Браво! Ово је одлична вест да ће и Србија и Косово ићи ка ЕУ паралелно. Србија ће сада морати под хитно да имплементира све одредбе Бриселског споразума, па чак и да иде корак или два даље. Србија би тек сада имала озбиљан проблем ако се повуче из ЕУ интеграција или тај процес успори. У том случају, Косово ће ући у ЕУ пре Србије. А онда би евентуални пријем Србије у ЕУ, морао да одобри Косовски парламент. Несхватљиво!

Када и како мислите ово да објасните грађанима Србије?! Јер, ово је ‘’невиђени’’ успех спољне политике и да не заборавим, личних премијерових пријатељстава са Европским званичницима!

Аутор/Извор: Данијела Ружичић, економски аналитичар


Напиши коментар