Муфтија Јусуфспахић: Живим у Србији, говорим српским језиком


Муфтија Мухамед Јусуфспахић. Фото: Новости
Муфтија Мухамед Јусуфспахић. Фото: Новости

Заменик реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић изјавио је да је јединство муслимана у Србији жеља те верске заједнице, под условом да то буде у Србији и у оквиру Ријасета те верске заједнице у Београду.

„Неко жели нас који живимо у Србији да стави под структуре других ријасета у другим земљама. То није исламски и божански закон. Ми живимо у Србији, ми говоримо српским језиком“, истакао је муфтија.

„Наша је намера да сви муслимани у Србији имају своју управу и, уз дужно поштовање, без мешања оних који нам долазе из Анкаре или Сарајева“, навео је Јусуфспахић, иначе рођени Београђанин, Дорћолац, који за себе каже да је српски патриота који припада Алаху.

Противи се одласку држављана Србије у рат у Сирију, јер је ту реч о сукобу оних који желе да доминирају на пољу финансија, економије и нафте.

Он је рекао да је био пријатељ са покојним српским председником Слободаном Милошевићем, затим лидером радикала Војиславом Шешељом, председником Томиславом Николићем, и његовим претходником Борисом Тадићем.

Извор: Независне


Напиши коментар