Опстанак


kosovo je srbija bilo bice i ostace m
Лажна је дилема, која се годинама перфидно подметала – да ли је Србија за Европску унију или за Русију и хоће ли да се приклони Западу или Истоку. Суштинско питање је хоће ли наша држава да пристане на сопствено разарање, комадање и понижавање или неће. Опстанак Србије је на талону!

Водеће европске силе Немачка и Велика Британија, у завршници вишегодишње блеферске игре, бациле су карте на сто. Карте које никога нису изненадиле јер сви добро знамо шта су одувек стезали у рукама.

Маске су пале – Европска унија не жели Србију у свом чланству. Брисел захтева да се Србија потпуно одрекне Косова и Метохије. Да се потпуно одрекне себе.

То је поглавље над поглављима!

Неопходно је да пљунемо по свом народу, имену, грбу, историји, како бисмо започели преговоре о чланству који ће да се окончају далеког дана у неизвесној будућности.

Неопходно је да пустимо Републику Српску низ Дрину, а да Високе Дечане, Пећку патријаршију и Грачаницу поклонимо ОВК терористима.

То су стандарди над стандардима!

Тако је. Ударили смо у зид и достигли кулминирајући моменат у коме морамо да донесемо одлуку.

Као држава, а не као посвађана паланка.

Јединствено, а не јадно и политикантски.

Да државници не лансирају свако своју идеју у новинарске диктафоне него да се затворе у собу и да пресеку!

Тачно је. Не може се од ове раскрснице даље коракнути док грађани Србије не дају своју реч. Док не изађу на изборе на којима ће сви лидери власти и опозиције морати без увијања да одговоре: јесу ли за наставак пута у ЕУ по цену слома државе.

И да се нико не крије иза прича о „модерном Западу“ и „трулом Истоку“. То је за округле столове и трибине.

У животу, једина тема је – Србија!

Аутор: Предраг Васиљевић
Извор: Новости


Напиши коментар