Српски тим за Рио тренутно броји 69 спортиста


rio2016
Српски тим тренутно броји 69 спортиста за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016, констатовано је на данашњој седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Како је прецизирано, до сада су се за Игре у Рију квалификовали спортисти из девет спортова – шест индивидуалних ( атлетика, пливање, рвање, кајак, стрељаство и веслање) и три тимска спорта (ватерполисти, кошаркашице и одбојкашице).

У периоду између две седнице ИО ОКС новоквалификовани спортисти су атлетичари Оливера Јевтић у маратону и два ходача на 50 километара – Владимир Савановић и Предраг Филиповић.

Извршни одбор усвојио је и нове критеријуме за категоризацију зимских олимпијских спортова којима су дефинисани додатни услови за останак спортиста у програму “Пјонгчанг 2018”.

На предлог Програмске комисије ОКС критеријуми су подигнути за 10 посто, а препозната је и нова олимпијска дисциплина – сноуборд „биг аир“.

Шеф Мисије за Зимске Олимпијске игре младих које ће се од од 12. до 21. фебруара 2016. одржати у Лилехамеру, Дамир Штајнер информисао је Извршни одбор да би према тренутном пресеку на ФИС-овим ранг листама Србију на овим Играма могло да представља троје такмичара – један у алпском скијању и двоје у крос кантрију.


Напиши коментар