Бранимир Нешић: Од културе до фризуре или Село гори, а Тасовац се чешља


Ministar-kulture-Ivan-Tasovac
Садашњи министар културе и информисања Иван Тасовац, у историји српске (не)културе биће упамћен по три ствари:

  1. Довео је Српску књижевну задругу и Матицу српску на ниво обичних издавачких кућа, које се без ичије помоћи боре за опстанак, не схватајући да се ради о најбитнијим књижевним и културним институцијама српског народа и државе и да оне представљају понос, традицију и слободарски дух српског народа. Опс, можда је баш у томе проблем!

 

  1. За време његовог министарствовања на телевизијама са националном фреквенцијом у исто време емитовала су се три ријалити-програма. У новијој историји српски медијски простор није био затрован са толиком количином баналности, агресије, вулгарности, примитивизма и блуда неголи у периоду јесен-зима 2015. године. Да ли ће Тасовац чешкати своју фризуру пред камерама и одрицати личну одговорност за пораст малолетничке деликвенције која се дешава, и која ће се, нажалост, тек дешавати?

 

  1. Укинуо је новинску агенцију ТАНЈУГ, правдајући се да је све било урађено по закону и по диктату ЕУ да држава мора да изађе из власништва медијских кућа. Па добро, када држава изађе из власништва медијских кућа, у чијем власништву ће се онда медији налазити? У рукама приватних лица, која не познајемо, и у рукама странаца и транснационалних корпорација? Можда ће управо они, домаћи тајкуни, странци и њихове корпорације, када заврши свој мандат, организовати Тасовцу свирке широм света. Ред је да тада диригентску палицу препусти Сораји или Кристијану (Ера је одвећ музикалан за Тасовчеву мјузу).
Бранимир Нешић
Бранимир Нешић


Неко би
човеку са барокном фризуром морао да каже да је он ту да креира и предлаже Народној скупштини законе из области културе, који ће промовисати врхунска достигнућа из области уметности, давати подршку постојећим БИТНИМ институцијама и развијати и помагати перспективне људе из области културе, који своју каријеру не граде на пљувању по свом народу и његовим великанима, на том толико уносно плаћеном занимању у Србији последих 15 година, већ на таленту и квалитетном уметничком изразу.

Неко би Тасовцу морао да каже да боље да никада није крочио у политику.

Неко би Тасовцу морао да каже да је боље да поднесе оставку него да се Вучић поиграва с њим као Телетабисом.

Неко би Тасовцу морао да каже, да парафразирам Путина: „Свет овакво стање више не може да трпи“.

А можда нас Тасовац, услед интензивног чешљања и фенирања, не чује!

Село гори, а баба се чешља!

Аутор: Бранимир Нешић, оснивач и уредник „Издавачке куће за националну културу Catena Mundi“
Извор: Двери Српске


Напиши коментар