Филип Цептер: Све што једемо и пијемо је отров!

Филип Цептер
Филип Цептер

Светска здравствена организација је одавно знала да месо може да изазове рак, али је то крила због притисака прехрамбене индустрије.

Познати срски бизнисмен Филип Цептер тврди да је Светска здравствена организација годинама знала да су месне прерађевине веома канцерогене, али је оклевала да то објави под притиском моћне прехрамбене индустрије.

Цептер тврди да он већ 30 година зна све о штетности меса, али и о томе да једемо отровно, веома канцерогено воће и поврће и пијемо воду пуну тешких метала. Један од најбогатијих Срба иде толико далеко да уверава како је једна шницла пржена у уљу далеко канцерогенија од сто попушених цигарета.

И ваздух нас убија

Причали смо о храни и води, а каква је ситуација са ваздухом?

– Квалитет ваздуха је јако лош и ситуација се из дана у дан погоршава. Постоје бројне студије које доводе у везу повећање смртности и квалитет ваздуха. Студије такође доказују да ваздух у затвореним просторијама може бити до 100 пута загађенији од спољашњег. Од лошег ваздуха не можете побећи, он кружи планетом.

Светска здравствена организација је недавно објавила да су прерађевине од црвеног меса веома канцерогене, а ви сте о томе причали далеко пре њих. Знали сте нешто што други не знају или је СЗО годинама од нас крила истину?

– Не знам зашто је Светска здравствена организација тек сада објавила оно што је мање-више познато одраније. Али знам да су интереси прехрамбене, хемијске и фармацеутске индустрије некима били битнији од здравља народа и да су они чинили све да сакрију истину. У трци за милионским профитом врши се бездушни помор људи.

Хоћете да кажете да индустрија меса свесно трује људе?

– Нема ту ничег новог. Сви све знају. Боже мој, мора народ да једе, није важно што је храна мало отровна и што ће неко добити рак за пар година. Замислите каквог је квалитета месо пилића са фарме који у животу нису видели природну светлост, које кљукају концентратима, антибиотицима, хормонима раста.

Да не претерујете мало, није ваљда све месо које купујемо такво? Канцерогено, отровно, погубно по здравље?

– Оно које купујемо у самопослугама јесте, у огромном проценту. То месо које купујемо у продавницама месна индустрија користи искључиво за прављење прерађевина. Па додају конзервансе, појачиваче укуса, вештачке боје и још безброј адитива са фамозном ознаком „Е“.

Да ли је само месо проблем? Шта је са осталом храном?

Иста ствар је и са воћем и поврћем. Знате да се јабуке прскају отровним хемикалијама више од 20 пута, да парадајз из пластеника „сазрева“ помоћу хормона. И ви то једете и дајете свом детету! А деца већ у пубертету носе ципеле 46, али им је имунитет „на нули“! Па се после чудимо откуд све већи број младих, па и деце, који оболевају од карцинома.

Тврдили сте да је проблем и у начину на који се обрађује храна?

– Апсолутно. Човечанство мора да буде упозорено и да, рецимо, уље за пржење није ништа мање штетно од цигарета. Једна шницла грилована на отвореној ватри или пржена у уљу има више акролеина и никотина, који су класификовани као отров, него 100 попушених цигарета.

Добро, реците нам онда шта уопште да једемо кад је све толико отровно?

– Најбоље је јести органску храну, колико год је то могуће. Што се тиче меса, треба конзумирати искључиво оно од животиња које се здраво хране. Пазите, желудац краве је прилагођен тако да вари траву и осталу природну храну. Међутим, проблем је настао када су велике компаније које производе кукуруз дошле на идеју да је краве јефтиније хранити кукурузом. Тако оне брже расту и имају масније месо. Али у кукурузу има више скроба, који се теже вари, па краве оболевају. Онда им дају енормне количине антибиотика и хормона да их одрже у животу, а ми после једемо њихово месо пуно те хемије.

Вода је пуна тешких метала

Каква је ситуација са водом коју пијемо?

– Вода из водовода је токсична, пуна је тешких метала који остају у телу и они акумулирани изазивају ужасна обољења. Вода се хлорише, а хлорна једињења су доказано канцерогена. То је само један од аспеката проблема чесмоваче, који свако може да разуме. А чак и да у водоводну мрежу улази савршено чиста вода, што наравно није случај, она пролази кроз дотрајале водоводне цеви, где „купи рђу“ и годинама таложене нечистоће. Закључак је да је у Србији вода за пиће катастрофална и пуна тешких метала као што су олово, уранијум и жива, који лагано, али сигурно разарају наш организам.

Предлог Магацин-а:

Како да препознате канцерогено месо и месне производе?

Извор: Зелененовине

Напиши коментар