Псеудоисламски тероризам: Насиље не познаје веру


fransucka napadi reuters foto
Европско исходиште псеудоисламског тероризма јесте простор бивше Југославије.

Пре терористичког удара на САД, Русију, Шпанију, Француску исламски радикализам нанео је прве жртве и створио је јаку организацију током грађанског рата у БиХ, а онда се пренео и на Косово и Метохију.

Не треба заборавити да су прве ћелије Ал Каиде формиране управо у време када је бивши председник председништва БиХ Алија Изетбеговић с поносом доделио пасош Осами Бин Ладену, који је искористио своје присуство на овим просторима да посети и албанског председника Саљи Беришу.

Рушење Југославије и крвави грађански рат имао је више од 40 хиљада псеудоисламских „светих ратника“ који су у име Алаха правили масовне злочине над Србима. Све те злочине аболирале су САД и моћне државе ЕУ. Током НАТО агресије 1999. године, поред добровољаца ОВК значајну улогу имају и ћелије Ал Каиде.

Исламске ћелије на Балкану су капсуларне, препуне „спавача“ спремних да се активирају по команди својих вођа. Нема сумње да су острашћени исламисти са Балкана давали подршку приликом рушења кула близнакиња у Њујорку 2001. године.

Касније долазе терористички удари на Шпанију, Велику Британију, Руску Федерацију и Француску. Снага псеудоисламског тероризма је управо у освети због бомбардовања Ирака, Сирије, Либије, Авганистана.

Њихов бес растао је пропорционално са НАТО интервенцијама које су имале за циљ освајање нафтних поља на Блиском истоку.

Режирање „Арапског пролећа“ и слабљење мреже Ал Каиде ликвидацијом Осаме Бин Ладена само је допринело да се пробуди злодух звани ИСИЛ, односно „Исламска Држава“.

Исламска Држава је богата регионална организација која поседује милионе долара капитала стеченог од продаје нафте, са око 40 хиљада активиних бораца.

Западна војна акција у Сирији, Ираку, Либији створила је избеглички талас према Европи. Псеудоисламистички удари на Европу представљају модел радикалног „сукоба цивилизација“ који угрожава позицију муслимана на Старом континенту.

„Мора се зауставити насиље и успоставити мир и поверење међу људима и народима целог света, а не приморавати Европа да поново подиже ограде и границе и да се дижу војске. Истовремено, уз дубоку жалост и неверицу због свега што се дешава, позивам и европске и светске политичаре и медије да не демонизују било коју веру због групе терориста који веру злоупотребљавају“, рекао је реису-л-улема емеритус и председник Светског бошњачког конгреса др Мустафа Церић, уз напомену да не постоји вера која допушта или оправдава убијање, проливање крви недужних људи!

Нужно је да се ЕУ, Русија, САД и Турска договоре око одбране Европе. У време када велике силе поседују разорно оружје огромних размера веома је важно да се спречи светски рат. Сада западне силе никако не би смеле да буду против Русије, јер само заједно могу да се одупру злодуху из Аладинове лампе.

Аутори: Томислав Кресовић, Предраг Прокопљевић
Извор: bktvnews


Напиши коментар