Бранко Драгаш: Кеш

elektronski novacБанкари гангстери доносе одлуку да укину готовину. Шта ће народу готовина? Популарни – кеш?!?Сви треба да пређу на електронски новац. То је нови банкарски пројекат преваре грађана.

Почело је из Шведске. Сада се шири по Скандинавији. Банкари траже да се потпуно укине кеш. Шведски сељаци су се побунили. Паметни сељаци не верују бакарским гангстерима.
Не желе да буду потпуно у рукама похлепних банкара.

Где је проблем са кешом?

Преваранти банкари пропагирају да се тако смањују сви трошкови. Брзо се управља новцем и грађани не морају да иду у банку. Електронско банкарство је у служби грађана. Банкари све раде само у интересу грађани. Тако се они рекламирају.

Проблем је у томе што грађани постају потпуно робови грамзивих банкара. Све што су грађани створили налази се у рукама тих зликоваца. То нису више некадашњи банкари, који расту са растом привреде и грађана. Данас су то банкари који се богате на пропасти привреде и грађана. Банкари су све богатији, јер служе Фамилији. Тачније, Фамилија је власник тих зеленашких банака.

Да ли желите да све што имате ставите на једно место? И то све у руке банкара криминалаца? Да ли је то добра пословна одлука? Све што сте стварали предајете банкарима. Зар то није сулудо?

Шта ако банкари донесу одлуку да више немате ништа на вашим контима? Разлог? Не питајте за разлоге. Разлог се увек нађе. Довољна је једна уредба Централне банке. Која је у власништву Фамилије.

Да ли сам против електронског банкарства?
Не! Глупост!
Електронско банкарство је велика цивилизацијска предност. Омогућава нам брзо финансијско пословање.

Али, против сам тога да све новце држите на рачуну. У компјутеру. Који може да „забагује“ и да избрише важу животну муку. Не верујете? Онда оставите свој новац банкарима.

Ви који разумете о чему пишем, треба да направите избор. То се зове диверсификација ризика. Не стављате сва јаја у једну корпу.

Мој вам је савет да у електронску корпу стављате само оно што имате да плаћате. Тако ћете брже да функционишете у послу. Све остало распоредите у остале корпе. Реалне корпе које садрже : злато, сребро, обрадиву земљу, сировину, производњу и све што се може пипнути рукама. Ту спада и кеш.

Увек морате да га имате уз себе. Након пропасти долара и евра, заљуљаће се светско финансијско тржиште. Зато је важно да имамо нашу Народну банку Србије. Из које треба избацити незналицу Јоргованку и старне контролоре. Кеш нам је неопходан за нормално функционисање.

Када дође до финансијског пожара, нико картице неће узимати. Само оно што имате у руци.

Кеш за кеш. Соларно плаћање!

Предлог Магацин-а:

Зло звано кредитна картица
Банке нас пљачкају провизијама и накнадама
Шта банке знају о нама и са ким деле те податке?
Колико нас кошта дозвољени минус и шта све банке траже да одобре кредит ?
Банкаркси Елдорадо: У Србији има више банака него у неким знатно развијенијим земљама

Аутор/Извор: Бранко Драгаш

Напиши коментар