Допис Полицијског синдиката Слога министру Небојши Стефановићу поводом суицида припадника МУП-а


policajciПрема информацијама са терена, данас је један полицијски службеник из Нове Вароши извршио суицид из ватреног оружја. Атмосфера страха и безнађа која је захватила запослене у Министарству унутрашњих послова а у веза проглашења технолошких вишкова допринела је повећању страха и стреса код запослених који су распоређени на фантомска не постојећа радна места „анализа ризика“.

Од поделе решења за распоређивање на тим местима, било је више претњи суицидом.

Управо из тог разлога, данас смо упутили допис министру Небојши Стефановићу. Допис достављамо у целости:

Господине министре, ви сте одговорно и овлашћено лице у Министарству унутрашњих послова задужен за рад и организацију рада министарства.

Молимо Вас да овај синдикат информишете зашто сте и на који начин предложили или дали сагласност да се формирају, додају „фантомска радна места“ „анализа ризика“. Зашто сте поједина, извршилачка или руководећа радна места укидали или смањивали број извршилаца. Да ли сте свесни, или информисани какве је то проблеме донело у организовању посла на терену код већ јако малог броја извршилаца. Поједини руководиоци не могу да сачине дневни распоред рада. Тим смањењм броја извршилаца и повлачењем са терена полицајаца, оперативаца и ватрогасаца на гантомске послове „процене ризика“, безбедносни систем може бити или је нарушен а грађани и држава могу сносити несагледиве последице.

Према информацијама које нам стижу са терена, запослени који су прераспоређени на места „анализа ризика“ нису упознату са својим новим радни обавезама и описом посла те не знају које су им нове радне обавезе као ни у ком радном простору га обављају. Они су жигосани, шиканирани, означени као криминалци који чекају отказ. Дакле, спроводи се планско колективно злостављање на раду што је супротно закону.

Такође, по информацијама које стижу са терена, запослени распоређени на радна места „анализа ризика“, од стране руговодиоца бивају приморани да наставе да раде оне старе послове као да нису добила нова решења. Одлазе у патролу, ангажовани су у КЗБ, раде на позорничкој делатности, кухињи, ресторану, гашењу пожара и др. Управо због тога, молим Вас да овај синдикат информишете, односно доставите копије упутства или других писмена, која сте линијама рада доставили на поступање у вези ангажовања радника на „анализи ризика“.

Истичем да би са повећаном пажњом требало пратити запослене, односно да обавежете руководиоце по линијама рада, на коректно поступање према „жигосаним радницима анализе ризика“ јер је највећи број таквих у веома тешком психичком стању, под стресом, а што може да буде окидач за суицид или непримерену агресију према колегама, руководиоцима или члановима породице. О проблемима суицида нема потребе да вас додатно информишем, сватрам да сте добро упознати.

Ја вас нећу питати како спавате,
верујем да боље спавате од мене и нас који спавамо само 3 сата ноћу, или у опште не спавамо
све нас сте јавно путем медија окарактерисали за нераднике и криминалце!

Министре мој, све то што нам радите је нечасно и непрофесионално!

Извор: Синдикат полиције Слога


Напиши коментар