ЕУ развија незапосленост у Србији


eu-podstice-nezaposlenost-u-srbijiПредставници Националне службе за запошљавање и 85 локалних самоуправа потписали су споразуме о сарадњи о отварању 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и професионално саветовање и 80 самоуслужних радних станица, који ће бити успостављени уз финансијску подршку Европске уније.

 

Пројекат финансира ЕУ са 6,5 милиона евра и Национална служба за запошљавање са 3,6 милиона евра.

Да видимо чиме ће се бавити Центар за информисање и професионално саветовање:

  • Активно тражење посла (како се представити потенцијалном послодавцу, како оставити добар утисак, како правилно написати CV, како разговарати са послодавцем)
  • Тренинг самоефикасности (повећање самопоуздања, мотивације, толеранције на непријатност и личне одговорности за тражење посла, јачање капацитета за истрајно тражење посла)
  • Радионица за превладавање стреса услед губитка посла (јачање капацитета за конструктивно размишљање и понашање)

На ово је потрошено 10 милиона евра. Да незапослени научe да правилно пишу CV, да буду толерантни на непријатност, иако немају новац да плате рачуне и да се конструктивно понашају и размишљају, а деца им немају за основне потребе.

Дакле, ЕУ жели да представи наше младе школоване људе, као неспособне, лење и психички нестабилне.

Много конструктивније би било да је овај новац отишао као конкретна помоћ незапосленима. Рецимо, да се породичне фирме ослободе плаћања пореза у првих годину дана пословања или да се помогне породицама, које желе да се врате на село и баве пољопривредом.

Страних инвестиција за отварање нових радних места нема и то је свима јасно.

Оно што Србија треба да уради, јесте стимулисање домаће производње, подизање царина на увоз стране робе и замена увоза домаћом производњом где год је то могуће. Само овако биће нових радних места. У супротном остаће нам само да развијамо толеранцију на непријатност.

Из овога се јасно види да нам ЕУ није пријатељ и да Србија напокон мора да промени комплетну политику, коју води Влада Александра Вучића или ће нас психо-тренери из Брисела учити како не треба да се узнемиравамо што нам деца немају ни за хлеб.

Извор: Српски покрет Двери


Напиши коментар