Из Српске хиљаду божићних пакетића за дјецу на Космету


Фото: Илустрација
Фото: Илустрација

У организацији Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије обезбијеђено је хиљаду пакетића за дјецу из јужне српске покрајине, а потребно је још стотињак пакетића за малишане који живе у тешким условима.

Вриједност пакетића је 20.000 КМ, а из Одбора позивају све да се укључе у ову хуманитарну акцију да би били обезбијеђени преостали пакетићи.

Захваљујући помоћи грађана и привредних субјеката, пакетиће ће од 10. до 13. јануара добити дјеца у здравственом центру у Косовској Митровици, Основној школи „Јован Цвијић“ у Зубином Потоку, енклавама на југу Космета – Србици, Бањи, Сувом Грлу, Клини, Осојанима, Великој Хочи, Ораховцу и Липљану.

Хиљаду пакетића за ову акцију припремили су ученици у Основној школи „Јован Цвијић“ у Брезичанима код Приједора, Рудник и Термоелектрана Гацко и Синдикална организација Хидроелектране Бочац.

Пакетиће су обезбиједили и Основна школа Шамац и Борачка организација ове општине, предузеће Шуме Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, Тржница Бањалука, МГ минд из Мркоњић Града, Чистоћа из Бањалуке, општине Шамац и Теслић, АС маркет, Српско друштво „Вук Караџић“ из Трста, као и други грађани Републике Српске.

Акцију прикупљања пакетића подржала је и Радио-телевизија Републике Српске, која организује превоз пакетића до Космета, а Агенција за посредничке и финансијске услуге Републике Српске обезбиједила је нови лаптоп за дјецу вишечлане породице Мемаревић из Осојана, енклаве на југу Космета.

Извор: РТРС, Искра

Напиши коментар